nieuws

Spannende uren breken aan voor finalisten Spareribs Trophy

Nieuws 83

Straks wordt de Spareribs Trophy 2018 uitgereikt op het Inspiratiecongres van de KNS in Maarssen. De inspiratiesessie volgt aansluitend op de algemene ledenvergadering, waarin Carla van Eijk is herbenoemd tot bestuurslid van de KNS.

Spannende uren breken aan voor finalisten Spareribs Trophy
Oud-winnaar en slager Peter van den Broek, SVO-docent Rinus de Rijder en 'carnivoor' Jord Althuizen tijdens keruing van de inzendingen. Foto: KNS

De Spareribs Trophy is de jaarlijkse vakwedstrijd die de Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) organiseert. Na een voorselectie, een finaleronde en een mysterieaankoop en -keuring zijn alle spareribs gekeurd. Bij de beoordeling wogen alle onderdelen van een lekkere sparerib mee: uiteraard smaak, de geur en kleur, maar ook het uiterlijk.

Spannende finale

Vleeskenner, bbq-goeroe en schrijver Jord Althuizen reikt de Spareribs Trophy uit aan de slager met de winnende spareribs. ‘Het was een hele spannende finale waarin we de tien finalisten streng hebben beoordeeld op geur, smaak, samenstelling en consistentie. Maar we zijn unaniem over de winnaar’, liet juryvoorzitter Althuizen eerder al weten.

Wie o wie?

Deze tien finalisten gaan een paar spannende uren tegemoet:

  • Keurslager Beverdam, Rijssen
  • Vleeschmeester, Hendrik Ido Ambacht
  • Keurslagerij Muilwijk, Ameide
  • Keurslagerij Koen van Vugt, Drunen
  • Keurslager Horst, Epe
  • Keurslagerij Hermanussen, Overasselt
  • Slagerij Beerens, Eindhoven
  • Keurslager Marco van Strien, ‘s-Gravenmoer
  • Slagerij van Tilburg, Sliedrecht
  • Ambachtelijke Dorpsslagerij, Amersfoort

Positief ingestelde leden

De Algemene Ledenvergadering in Maarssen was met een kleine honderd leden druk bezocht dit jaar. Voorzitter Fred Karremans blikt trots terug, zo laat hij weten: ‘Het is belangrijk dat een ALV goed bezocht wordt. Als vereniging moet je draagvlak hebben en door de goede opkomst merk je dat er betrokkenheid is met onze vereniging en ons beleid. Persoonlijk ervaar ik het ook heel prettig om met collega-slagersondernemers over beleid van gedachten te wisselen.’

Carla van Eijk is herbenoemd tot KNS-bestuurslid. Foto: KNS

Op de agenda stond een aantal vaste verenigingszaken zoals de jaarrekening 2017 en begroting voor 2019. De stukken zijn uitgebreid besproken en na een toelichting van Koos van Essen namens de financiële commissie goedgekeurd, zo meldt KNS.

Vervolgens was er aandacht voor de opzet van de Ondernemersacademie Food die is voortgekomen uit het agendapunt van vorig jaar over ‘Mogelijke aanpak problematiek bedrijfsopvolging’.

Het volgende agendapunt was een open gesprek met de vergadering over de rol van de KNS bij het informeren, voorlichten en inspireren over mogelijke nieuwe verdienmodellen in de slagerij. De vergadering heeft hier positief op gereageerd.

Het laatste agenda punt was de herbenoeming van bestuurslid Carla van Eijk. Carla is herbenoemd in het bestuur voor een periode van vier jaar.

Reageer op dit artikel