nieuws

Belgisch slachthuis gesloten wegens problemen met hygiëne

Nieuws 794

Het Belgische Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) heeft het slachthuis in Geel gesloten. Reden is voor het bevel tot sluiting zijn problemen met de hygiëne en de infrastructuur.

Belgisch slachthuis gesloten wegens problemen met hygiëne
Afbeelding: FAVV

Het FAVV stelt dat er geen direct gevaar is voor de volksgezondheid. ‘Wij hebben de sluiting opgelegd, omdat er problemen waren met de hygiëne en de infrastructuur. Materialen en werkomgeving waren bijvoorbeeld niet schoon genoeg’, aldus een woordvoerster tegenover HLN. ‘In 2016 hadden wij die problemen al opgemerkt en we vroegen de uitbaters om bepaalde maatregelen te nemen, maar dat gebeurde te traag en te onvolledig. Vandaar dat we nu, na een laatste recente controle waarbij er geen beterschap was, de sluiting hebben opgelegd.’

‘Niet gesjoemeld’

Volgens het Belgische medium is er ‘voor zover bekend niet gesjoemeld met houdbaarheidsdata en is geen rot vlees verkocht’.

Reageer op dit artikel