nieuws

Marché 010 Rotterdam-Noord loopt leeg

Nieuws 4560

Het gaat niet goed met Vershal Marché 010 in Rotterdam-Noord. Een half jaar na de opening zijn er van de veertien kramen nog twee over, meldt RTV Rijnmond.

Marché 010 Rotterdam-Noord loopt leeg
Alleen de kaasboer en de groentespecialist houden nog stand. Foto: Facebook Marché010

Alleen een kaasboer en een groenteverkoper zitten nog in de overdekte versmarkt Marché 010. Een faillissement is volgens pandeigenaar Carel Schut een kwestie van tijd. ‘Het geld is op’, zegt hij. De feestlocatie boven de vershal, die van dezelfde eigenaar is, werd eerder al failliet verklaard.

Inmiddels zouden onderhandelingen plaatsvinden over overname van het pand, waarbij mogelijk de eigenaren van foodhal Fenix Food Factory betrokken zijn.

Van alles mis

‘Er is echt van alles misgegaan’, zegt kaasspecialist Marco Sijens. ‘Het was van meet af aan een lastig verhaal, met meerdere kapiteins op een schip en verschillende visies bij de uitbaters’, stelt hij. In februari werd al bekend dat Marché 010 met een leegloop te maken had. Schut zei destijds dat veel ondernemers vertrokken omdat ze de huur niet betaalden of ‘te lichtzinnig’ waren opgestart.

Marché 010 is de tweede overdekte versmarkt voor Rotterdam, na de opening van de Markthal in het centrum in 2014. Initiatiefnemer Hakim Farkouchi opende eind februari onder de naam Mercato nog een derde vershal in stadsdeel Hoogvliet.

Lees ook: Derde overdekte markthal voor Rotterdam

Huurders Markthal krijgen gelijk van rechter

Reageer op dit artikel