nieuws

Slavakto 2018 in teken van Battles

Nieuws 3460

De Slavakto 2018 staat in het teken van Battles. De editie heeft een nieuwe opzet gekregen waar exposanten en bezoekers actief deelnemen aan proeverijen en wedstrijden.

Slavakto 2018 in teken van Battles

De opzet van Slavakto 2018 – op maandag 5 en dinsdag 6 november in de Jaarbeurshallen in Utrecht – heeft als insteek om de hele slagersbranche te inspireren. Dit wordt gedaan door zowel de exposanten als de bezoekers nog meer dan voorheen actief te laten deelnemen aan diverse activiteiten.

Tijdens het evenement zullen de grootste proeverijen plaatsvinden en tal van activiteiten en wedstrijden waar\aan deelgenomen kan worden. Kortom: tijdens Slavakto 2018 zijn de bezoekers ook deelnemers.

Hoe zien Slavakto Battles eruit?

Op Slavakto 2018 vinden als vanouds vakwedstrijden plaats. Deze keer zal er alleen een overall-winnaar bij elk  evenement worden uitgeroepen.

Naast deze vertrouwde vakwedstrijden vinden er ook uitgebreide nieuwe competities plaats: Battles. Het gaat om de volgende onderwerpen:

 • The Dutch Burger Battle

Wie wint de ‘Dutch Butcher Burger Award 2018’?

 • The Meatbal Battle

In samenwerking met de KNS wordt op het event de ‘finaleronde’ van de beste bal van Nederland georganiseerd

 • The Meat Creation Competition

Wie creëert het lekkerste en creatiefste product en presenteert deze aan de jury?

 • The Gourmetlle

Deelnemers presenteren drie gourmetschalen met verschillende thema’s aan de jury. De winnaar ontvangt de ‘Gourmettle Cup’ en een mooie promotiecampagne

 • The Great Meat Presentation Competition

Deelnemers presenteren – ieder in 1 m² toonbank – drie grootvlees producten. Op dag 2 van de Slavakto 2018 wordt de winnaar van de ‘Great Meat Butcher 2018’ bekend gemaakt

 • Stamppot It!
  Deelnemers bieden aan de bezoekers stamppotten aan door deze te presenteren en te laten proeven. De bezoekers beoordelen de stamppotten. Wie wordt het beste beoordeeld uit de verzameling van beoordelingen?

Overige activiteiten die staan gepland

Daarnaast richt de organisatie diverse pleinen en zones in: 

 • De marketing markt
  Loop gerust naar binnen en leg uw uitdaging voor aan een team van adviseurs, maak een keuze en vervolgafspraak
 • Recepturen avond uurtje

Vanaf 19.00 uur zitten er vakspecialisten voor u klaar om vragen over uw recepturen en inzendingen aan de Vakwedstrijden te beantwoorden. Wat is er goed en wat niet? En hoe kan het beter? Neem deze tips mee, probeer het uit of maak een afspraak met een van de specialisten

 • The real mean new machine stand

Loop naar binnen en ontdek wat er nieuw is op het gebied van bereiding, verpakkingen, weeg- of snijapparatuur. Laat u hier onder het genot van een kopje koffie over bijpraten.

 • Welzijn zone

Dat we verduurzamen is geen punt van discussie meer. Leer van de nieuwe initiatieven; wat kunt u verbeteren op het gebied van dierenwelzijn en verduurzaming?

 • Slavakto theater

Hier vindt – naast de prijsuitreikingen – een speciaal programma plaats waar bezoekers worden meegenomen in een theatrale voorstelling met beeld en geluid. Even rustig luisteren en kijken naar een selectie van een aantal succesverhalen van collega’s in het binnen- en buitenland.

 

>> Slavakto krijgt vrijwel zeker vervolg in 2018

Foto's

Reageer op dit artikel