nieuws

Ronald Lotgerink nieuwe ceo Vion

Nieuws 1370

Ronald Lotgerink, ceo van Zwanenberg Food Group, wordt per 1 september de nieuwe ceo van Vion. Voorzitter Aldo van der Laan neemt de taken van Lotgerink waar.

Ronald Lotgerink nieuwe ceo Vion
Ronald Lotgerink Foto: Zwanenberg Food Group/Adrie van Zalk

Ronald Lotgerink (57) begon zijn loopbaan bij Zwanenberg Food Group in juni 1989 als financieel directeur. Sinds 2007 is hij er ceo.

Het bestuur van Zwanenberg zegt het vertrek te betreuren, maar gunt Lotgerink de overstap naar een van de grootste vleesbedrijven van Europa. Zwanenberg gaat op zoek naar een vervanger. De taken van Lotgerink worden tijdelijk overgenomen door voorzitter Aldo van der Laan.

Francis Kint

Eind maart werd bekend dat topman Francis Kint bij Vion vertrekt om naar het Belgische vleesbedrijf Ter Beke te gaan. Kint stond sinds 2015 aan het hoofd van Vion. Voorzitter van de raad van commissarissen Sipko Schat prijst de rol van Kint in de transformatie van het bedrijf. ‘Daarnaast heeft hij duurzaamheid op de agenda gezet met een sterke nadruk op transparantie. We vinden het spijtig dat Francis vertrekt en zullen hem missen, maar respecteren zijn beslissing en wensen hem alle goeds voor de toekomst.’

Zwanenberg

Zwanenberg is met een jaaromzet van 400 miljoen euro en 1600 medewerkers een belangrijke speler op de Europese markt voor vleesconserven en -snacks. Het bedrijf nam onlangs de Unox-fabriek in Oss over van Unilever. Die deal ging gepaard met de nodige ophef over arbeidsvoorwaarden van fabrieksmedewerkers.

In de tweede Industriespecial van Vleesmagazine, die 1 juni verschijnt, leest u een uitgebreid interview met Ronald Lotgerink. Nog geen abonnee? Vraag dan snel een voordeelabonnement aan.

Reageer op dit artikel