nieuws

Twee kandidaten op voor titel ‘Branche Erkende Meesterslager’

Nieuws 1219

Dennis van Dun van Slagerij Van Roessel uit Waalwijk en Wouter van de Veen van Slagerij Wout van de Veen uit Ederveen horen 15 maart of zij de titel ‘Branche Erkende Meesterslager’ mogen dragen. Daarmee kunnen zij de eerste twee slagers in Nederland worden die de meestertitel mogen voeren.

Twee kandidaten op voor titel ‘Branche Erkende Meesterslager’
Afbeelding: Stichting Meestertitels Slagersbranche

De Stichting Meestertitels Slagersbranche maakt 15 maart in Utrecht bekend welke slager zichzelf als eerste van Nederland ‘Branche Erkende Meesterslager’ mag noemen. De meestertitel is de hoogst haalbare titel in de slagersbranche en toont aan dat een slager het slagersvak excellent beheerst.

Dennis van Dun van Slagerij Van Roessel uit Waalwijk en Wouter van de Veen van Slagerij Wout van de Veen uit Ederveen zijn overgebleven uit een deelnemersveld van vier.

Drie jaar voorbereiding

Na drie jaar voorbereiding op de meesterproef ‘Branche Erkende Meesterslager’ door de stichting is het dan nu eindelijk zover. Vorig jaar zijn vier bevlogen slagers gestart met het afleggen van hun meesterproef. De vier hebben zich kunnen storten op de onderdelen: vers vleesbewerking, ondernemerschap & communicatie, en worstmakerij & traiteur.

Na het tweede onderdeel van de meesterproef zijn er twee kandidaten overgebleven die het laatste onderdeel van de meesterproef nu ook achter de rug hebben.

Dennis van Dun uit Waalwijk heeft al het een en ander op zijn naam staan. Zo werd hij provinciewinnaar van Noord-Brabant en de algemeen nationaal kampioen.
Foto: Marijke Buijs

van Slagerij Van Roessel uit Waalwijk en Wouter van de Veen van Slagerij Wout van de Veen uit Ederveen wachten in spanning af wat de uitkomst volgende week donderdag zal zijn.

Lees ook: Officiële lancering Meestertitel ‘Branche Erkende Meesterslager’ tijdens VAS

Reageer op dit artikel