nieuws

Ralph de Vries ceo bij Wasteless

Nieuws 1299

Ralph de Vries (41) is als ceo toegetreden tot de directie van Wasteless. Wasteless is een startup die derving wil tegengaan met een combinatie van de verpakking die communiceert met elektronische schaplabels. De Vries is bekend van de Group of Butchers.

Ralph de Vries ceo bij Wasteless
Ralph de Vries ceo bij Wasteless

Wasteless is een system waarbij de verpakking rechtstreeks communiceert met het elektronische schaplabel. Op die manier kan een versproduct met een kortere houdbaarheid zonder tussenkomst van personeel op het schap een lagere prijs aangeven dan een verpakking met een langere houdbaarheid. De verpakking communiceert met het schaplabel en met de kassa door de ingebouwde technologie. De oprichters komen van bierdata-pionier Weissbeerger, dat in januari van dit jaar voor $100 miljoen door AB InBev werd gekocht.

Ralph de Vries is bekend van Group of Butchers, een bedrijf dat al jarenlang door de handel wordt beschouwd als één van de beste handelspartners. Hij blijft ook verbonden aan Group of Butchers. De Vries bracht daar Canter in. Canter was als zelfstandig bedrijf al actief. Met name in premium runder-, kalfs- en lamsvleeswaren en heeft landelijke bekendheid met het ‘Amsterdammertje’, Amsterdamse Ossenworst. Naast Canter Vleeswarenfabriek behoorden ook de 5 premiumslagerijen Hergo tot het Amsterdamse bedrijf.

Slagerij is schakel tussen fabriek en consument

Canter en Hergo vormden een combinatie van productie- en retailbedrijf, waarbij de slagerijen de schakel tussen de fabriek en consumenten vormen en ook dienen als pilotstores.  De Vries over zijn nieuwe functie: ‘Voedselverspilling staat bij iedereen zeer hoog op de agenda. Via Wasteless kunnen we daar echt nu iets aan gaan doen. Tevens kunnen we de marge in de supermarkten verbeteren. Met dynamic pricing kunnen we diverse aanprijzingen meegeven en niet slechts 50 of 35 procent.

>> Lees ook: Group of Butchers snelstgroeiende foodbedrijf

Reageer op dit artikel