nieuws

Spanning stijgt bij Young Butchers in Parijs: uitslag rond 19 uur

Nieuws 825

De International Young Butchers Competition (IYBC)  in Parijs zit erop. Wessel Starink en Kevin van der Veen vertegenwoordigden Nederland. Het wachten is op de uitslag, die vanavond rond 19 uur wordt verwacht. 

Spanning stijgt bij Young Butchers in Parijs: uitslag rond 19 uur
In actie!

Wessel Starink en Kevin van der Veen vertegenwoordigen Nederland op de International Young Butchers’ Competition, die gisteren van start ging in Parijs. Ondanks hun terdege voorbereiding en vele trainingen, moesten ze stevig aan de bak.

Net als bij voetbal is er gisteren bij de wedstrijd van de International Young Butchers’ Competition (IYBC) geloot. Het draait om de tafelposities: de werktafels waaraan de jonge slagers werken tijdens deze vakwestrijd. De mannen Wessel Starink en Kevin van der Veen waren er gisteren helemaal klaar voor, geruggensteund door reservekandidate Josja Haagsma in het geval van calamiteiten. Zij mag volgens jaar sowieso meedoen. De jongens hebben hard gestreden om de eer. Nu is het even afwachten.

De wedstrijdonderdelen

Aan de International Young Butchers’ Competition doen behalve Nederland mee: Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Engeland, Italië. Zij strijden op het scherp van de snede om de Europese titel. Elk jaar wordt deze vakwedstrijd voor jonge slagers georganiseerd door één van de leden van de International Butchers’ Confederation (IBC).

Wessel Starink (l) en Kevin van der Veen vertegenwoordigen Nederland tijdens de International Young Butchers’ Competition

De wedstrijd bevat de volgende wedstrijdonderdelen:

  1. Maken en presenteren van een hoofdgerecht met lamsbout
  2. Het maken van een soepterrine, hartige taart of galantine
  3. From European regions, een product maken uit de worstmakerij
  4. Maken en presenteren van grill- en barbecuespecialiteiten
  5. Vervaardigen van twee keukenklare producten
  6. Het bereiden en presenteren van een verrassingsopdracht

Een van de spannendste onderdelen was ook dit jaar weer het verrassingsonderdeel. Wessel en Kevin mochten aan de slag met het peeseind. Een kleine fotoimpressie.

 

Foto's

Reageer op dit artikel