nieuws

Jaarlijksche Paaschtentoonstellingen viert 125-jarig jubileum

Nieuws 1279

De Jaarlijksche Paaschtentoonstellingen van Vee in Schagen wordt dit jaar door de 125e keer gehouden. De jubileumeditie vindt plaats op woensdag 21 maart 2018.

Jaarlijksche Paaschtentoonstellingen viert 125-jarig jubileum
Archief Vleesmagazine

‘De voorbereidingen zijn alweer enige tijd gestart. Dankzij een enthousiaste groep veehouders en slagers komen de allerbeste dikbillen naar Schagen’, laat de organisatie weten. De veekeuring is en blijft de hoofdact op het evenement met jaarlijks zo’n 30.000 bezoekers. De veekeuring vindt als vanouds plaats rondom de kerk. Er is plaats voor ongeveer 150 dieren. Zij komen vanuit het hele land: van Limburg tot Noord-Holland, van Groningen tot Zeeland.

Kijkje in de keuken

Bezoekers krijgen een kijkje in de keuken. ‘De consument kan zien wat er uiteindelijk op zijn bordje ligt. Want daar komt het wel een beetje op neer’, zo sprak vicevoorzitter Jack Hogervorst al eens. De jury beoordeelt het vee op allerlei criteria. De keurmeesters geven hierbij tekst en uitleg.

Landbouwmechanisatie- en Loonwerkersbeurs

In het verlengde van de centraal gelegen Markt wordt de Landbouwmechanisatie- en Loonwerkersbeurs gehouden. De nieuwste, mooiste en meest bijzondere landbouwmachines worden gepresenteerd. Dan is er nog de kleindie-renshow die terugkeert in het winkelcentrum.

Jubileumboek

Nieuw op de tentoonstelling is de tent op het Slotplein. Daar zal de agrarische sector zich presenteren en er worden hamburgers uitgedeeld. Daarnaast gaat het jubileumboek ‒ waarin de geschiedenis van de afgelopen 25 jaar van de Paasvee-tentoonstelling in kaart is gebracht ‒ in de verkoop.

Informatie evenement

Jaarlijksche Paaschtentoonstellingen van Vee in Schagen
21-3-2018 van 9.00 uur tot 15.00 uur.

Reageer op dit artikel