nieuws

Stichting VleesveeNL in het leven geroepen

Nieuws 881

Stichting VleesveeNL is op 23 januari door de Nederlandse vleesveesector opgericht. De oprichters van de stichting zijn: de Federatie Vleesveestamboeken Nederland, LTO Nederland, de samenwerkende vleesvee-integraties en Vee&Logistiek Nederland. Het doel van de stichting is om de belangen te behartigen van de Nederlandse vleessector.

Stichting VleesveeNL in het leven geroepen
Foto: Roel Dijkstra Fotografie

Stichting VleesveeNL is een stichting zonder winstoogmerk gevestigd in Apeldoorn en heeft ten doel: het versterken van de ondernemerskracht van de Nederlandse vleesveesector in de volle breedte door het vertegenwoordigen van gezamenlijke belangen van deze sector.

‘Met de oprichting van VleesveeNL worden de krachten gebundeld en zullen de belangen van de Vleesveeketen centraal worden behartigd. De nieuwe samenwerkingsorganisatie is uitsluitend gericht op de belangen van de Vleesveeketen’, laat de stichting weten.

Gesprekspartner

De stichting wil namens de vleesveesector gesprekspartner zijn voor overheden, maatschappelijke organisaties en andere belanghebbenden. Daarnaast richt de stichting zich op taken rondom de productie, afzet, promotie, informatievoorziening en kwaliteitsverbetering van Nederlandse rundvlees.

Reageer op dit artikel