nieuws

‘New Dehli’ is Lekkerste Hotdog van Nederland

Nieuws 926

Bas Wigant van brood- en delicatessenwinkel De Verleiding in Numansdorp maakt de Lekkerste Hotdog van Nederland. Wigant won de eerste editie van vakwedstrijd Lekkerste Hotdog met zijn ‘Hot Dog New Dehli’ tijdens de Horecava.

‘New Dehli’ is Lekkerste Hotdog van Nederland
Bas Wigant (links) ontvangt zijn prijs uit handen van juryvoorzitter Dennis van Asselt.

Wigant (60) werkt bij brood- en delicatessenwinkel De Verleiding in Numansdorp. De vakjury bestond uit Jean Paul Schaddé van Dooren (Marketing Cityguys.nl), Marijke Buijs (hoofdredacteur Bakkerswereld en Vleesmagazine) en Dennis van Asselt (chef redacteur Snackkoerier). De jury prees de winnende hotdog vanwege de fraaie oosterse uitstraling en de bijzondere kwaliteit van het worstje en was unaniem in haar oordeel. ‘Over deze hotdog is heel goed nagedacht. Er is sprake van een prettige combinatie van smaken en ingrediënten’, zei juryvoorzitter Van Asselt tijdens de prijsuitreiking. ‘Mooi om te zien én mooi om te proeven.’

Lekkerste Hotdog

De vakwedstrijd Lekkerste Hotdog is onderdeel van de Lekkerste Wedstrijden, vakwedstrijden die al sinds 1984 jaarlijks plaatsvinden tijdens de Horecava. De wedstrijden zijn bedoeld voor professionele makers en bedenkers, werkzaam bij hotdogs specifieke zaken.

De opdracht was om live op het podium, binnen acht minuten, vijf identieke creaties te maken, welke door de vakjury werden geproefd en beoordeeld. Er moest worden gelet op uitstraling, creativiteit, smaakbeleving, eetbaarheid, samenstelling en inkoopprijs. Maar vooral moest worden gelet op een uniek en spraakmakend karakter van de hotdog.

Hotdog is interessant product

Van Asselt: ‘De hotdog is een interessant product dankzij de gunstige marge en het gemak in de bereiding: stomen of grillen. Hij is al gaar. Bovendien is het heel eenvoudig variëren met verschillende toppings. Jammer dat er slechts één cafetaria deelnam aan deze wedstrijd, want het product is uitermate geschikt voor de cafetaria.’

Top 3 Lekkerste Hotdog

De volledige top 3 van de Lekkerste Hotdog luidt als volgt:

#1: Bas Wigant – New Dehli
#2: Guanita Hoepel – French Dog
#3: Sam de Zeeuw – Thriller Dog

Aan de finale van deze vakwedstrijd namen zeven deelnemers deel. De vakwedstrijd om de Lekkerste Hotdog van Nederland is een initiatief van de stichting Lekkerste Wedstrijden, in samenwerking met Hanos.

Foto's

Reageer op dit artikel