nieuws

Horecava – Karim Hamouchi wint ‘On the Move’ met overtuiging

Nieuws 880

Karim Hamouchi, werkzaam bij HMSHost op Schiphol, heeft met zijn broodje Tasty Marrakech de winst gepakt tijdens de Lekkerste Wedstrijden, categorie On the move. Hij liet de jury en de Horecava-bezoekers zien waar het bij deze tak van sport precies om draait.

Horecava – Karim Hamouchi wint ‘On the Move’ met overtuiging

De hoofdcomponent van het broodje van Hamouchi was kip met authentieke Marokkaanse smaken. ‘De kip is 36 uur gemarineerd met onder meer Ras el Hanout, knoflook en koriander. Ras el Hanout is een mengsel van ongeveer twintig à dertig verschillende specerijen.’

Hamouchi, die met afstand de beste was, heeft dan ook goed gescoord op smaak. ‘Het broodje is een klein beetje pittig, maar niet te. Ik heb dat in balans gebracht met een zoete abrikozenjam en afgemaakt met stukjes amandel en honingcress.’

Lekkerste Wedstrijden Horecava 2018Originele smaak en hanteerbaarheid

Juryvoorzitter Petra van Stijn, voormalig tankstationondernemer en oud-voorzitter van Beta (brancheorganisatie voor de tankstations), was zeer gecharmeerd van de creatie van Hamouchi. ‘Het broodje had een heerlijke Marokkaanse smaak. Een beetje zoet, kruidig maar ook fris. Het broodje zelf was lekker bros. De originele smaak en de hanteerbaarheid heeft de doorslag gegeven.’

Hamouchi was wel onder de indruk van zijn tegenstanders. ‘Ik vond het niveau heel hoog. Er waren collega’s met mooie ingrediënten en presentaties. Ik werd er een beetje zenuwachtig van, want het zag er allemaal wel erg goed uit. Ik heb gefocust op smaak en on the move, daardoor heb ik denk ik gewonnen.’

Volgens Hamouchi heeft hij met zijn broodje de kern geraakt van de wedstrijd. ‘Ik heb een heel mooi en praktisch tasje laten maken waar het broodje precies in past. Zo kun je mijn broodje als lopend of rennend eten.’

Rennende reizigers

Hamouchi, die voor het eerst meedeet, is store manager van de B-pier op Schiphol. Hij is verantwoordelijk voor vier verkooppunten en honderd man personeel. ‘Ik werk op een drukke afdeling, reizigers rennen soms naar hun vliegtuig, hebben heel weinig tijd.’

Hoewel het niveau van de hele wedstrijd hoog was, vond juryvoorzitter Van Stijn wel dat de broodjes af en toe wat zwaar waren. ‘Ik vind soms dat ze teveel calorieën bevatten en erg groot zijn. Maar dat is mijn persoonlijk mening.’

Hamouchi wil zijn leidinggevende overtuigen om het broodje in het assortiment op te nemen. ‘Met deze prijs lukt dat wel.’

LEES OOK: Ronald Biermans wint Lekkerste Broodje Catering

Reageer op dit artikel