nieuws

Horecava 2018 biedt slagers inspiratie en inzichten

Nieuws 1353

De Horecava is nog tot en met donderdag 11 januari te bezoeken in de RAI in Amsterdam. Voeding en voedingsconcepten staan er centraal, waarbij vlees en vleeswaren ook een grote rol spelen. De BBQ Plaza is nieuw, waar liefhebbers van vuur en vlees hun hart kunnen ophalen.

Horecava 2018 biedt slagers inspiratie en inzichten
De Ofyr op BBQ Plaza bij entree K.

Op de Horecava 2018 draait alles om beleving. Want het gaat tegenwoordig niet meer over eten en drinken alleen. Dat geldt voor slagers, bakkers, cafetaria’s en alle andere foodbedrijven. Voor hen valt er dan ook genoeg te ontdekken op de grootste horecabeurs van Nederland. Van gefermenteerde yoghurt en ijs, de nieuwste dry-age kasten tot verrijdbare barbecues.

Het thema van de Horecava 2018 is beleving en emotie. Het draait om het prikkelen van de zintuigen. Group Food Director Horecava Luuk Scholte: ‘De horeca draait weer op volle snelheid. Om de gast van vandaag én morgen te verleiden, moeten ondernemers een stapje bij zetten. Wie zijn zaak toekomstbestendig wil maken, kijkt verder dan het verzorgen van eten, drinken of een overnachting. Het gaat om persoonlijke aandacht en het regisseren van de ultieme gastbeleving.’

>> Lees ook: ‘Horecava 2018: volop aandacht voor beleving’

Innovaties in de Foodhal

In Hal 7, de zogeheten Foodhal, introduceert Verstegen Spices & Sauces hun reeks nieuwe Guilt Free sauzen. Dit zijn de eerste sauzen zonder toegevoegde suikers of zoetstoffen, maar met een geweldige smaak.

LA Food is de (Latin) American Streetfood importeur en producent in Nederland. Op de beurs presenteren zij creatieve broodjes hotdogs. Maar ook Kroketten met Karakter is in de Foodhal te vinden. Geen kalfsvlees of draadjesvlees in deze kroketten, maar Indische Rendang en Thaise rode curry. Bij Salomon FoodWorld worden presentaties verzorgd, waarbij pulled meat en burgers centraal staan. Op de stand van Meat Street liggen prachtige stukken vlees van Nederlandse dubbeldoel-koeien te drogen in de kasten.

BBQ Plaza

Bij entree K (Eurocomplex) is de BBQ Plaza te vinden, waar alle trends en innovaties omtrent barbecueën en buiten koken zijn gepresenteerd. De kegelvormige vuurschalen van Ofyr trekken veel bekijks en de met rub ingewreven kippendijen vinden gretig aftrek. Alle standhouders zijn hier ondergebracht in een stretchtent, wat meteen de sfeer zet.

Het bedrijf Barrow Cooker heeft verrijdbare oplossingen, waardoor barbecueën op elke locatie gemakkelijker wordt. De Eggmover is de oplossing voor het verplaatsen van de Green Egg en De Smoker is een soort kruiwagen met een stalen kolenbak, de oplossing om mobiel gerechten te roken.

>> Lees ook: ‘Horecava 2018: volop aandacht voor beleving’

Foto's

Reageer op dit artikel