nieuws

Vleeseters zijn gelukkiger en gezonder

Nieuws 4233

Onderzoekers van de medische universiteit van Graz (Oostenrijk) hebben aangetoond dat vleeseters gelukkiger en gezonder zijn. Dit is gebleken uit onderzoek onder 1320 personen.

Vleeseters zijn gelukkiger en gezonder
Archief Vleesmagazine

De onderzoekers hebben gekeken naar het dieet van de proefpersonen, hun gezondheid en levensstijl. De uitkomst van het onderzoek pakt positief uit voor vleeseters, schrijft platform Manners.

Bovendien bleek dat vegetariërs minder gezond zijn dan mensen die graag een vork in een stuk vlees prikken. Zo hebben vegetariërs meer last van allergieën, psychische stoornissen (angststoornissen en depressies), kanker en komen ze vaker bij de dokter. Dit zou komen door een gebreken aan een aantal belangrijke voedingsstoffen in het vegetarisch dieet.

Belangrijke stoffen niet voldoende in plantaardige voeding

Wie geen vlees eet, kan veel compenseren, maar sommige stoffen zijn niet (voldoende) te vinden in plantaardige voeding. Het betreft Vitamine B12, DHA en dierlijk ijzer. Mensen zijn omnivoren en het menselijk lichaam is gemaakt om zowel planten als vlees te eten. Sterker nog, ons lichaam heeft beide nodig om goed te kunnen functioneren.

100 à 150 gram vlees per dag

Een portie van 100 à 150 gram vlees per dag is een goed en gezond uitgangspunt. Meer vlees consumeren, kan negatieve gevolgen hebben.

Lees ook: ‘Nederlander gaat amper minder vlees eten’

Reageer op dit artikel