nieuws

Ter Marsch & Co lanceert de wietburger in limited edition

Nieuws 1425

Burgerbar Ter Marsch & Co komt in 2018 met een spraakmakende primeur: de wietburger. De Cannabis Burger is ontwikkeld door chef Olaf Oldenburg en wordt geserveerd op een brioche wietbroodje uit ‘Bakkerij Ter Marsch by Edwin Klaasen’.

Ter Marsch & Co lanceert de wietburger in limited edition
De brioches voor de wietburger. Foto: Ter Marsch & Co

De allereerste wietburger in Nederland is vanaf 9 januari 2018 te proeven bij de burgerbar Ter Marsch & Co in Amsterdam en Rotterdam. Het is een limited edition. De lancering van de Cannabis Burger -vindt plaats tijdens de hamburgercompetitie op maandag 8 januari 2018 tijdens de horecavakbeurs Horecava in Amsterdam..

Prijswinnende burgers

Burgerbar Ter Marsch & Co staat bekend om haar prijswinnende burgers, passie voor smaak, innovatie en verrassende ingrediënten. Afgelopen jaar introduceerden zij de Wiedewietsaus op basis van biologische cannabis. Het is bedoeld als een ode aan Amsterdam en de Hollandse wietcultuur.

Ter Marsch & Edwin Klaasen

Bij de zoektocht van de familie Ter Marsch naar de perfecte hamburgerbol kwamen zij Edwin Klaasen van Desemenzo tegen. Na meer dan een jaar experimenteren werd de samenwerking een feit en is Bakkerij ter Marsch & Edwin Klaasen geboren.

In de samenwerking tussen Ter Marsch & Edwin Klaasen komen het bakkersvak en de horeca samen. ‘Door krachtenbundeling en het samen streven naar perfectie, is de ultieme hamburgerbol ontstaan’, aldus Ter Marsch. De brioche wordt gemaakt in een kleine gespecialiseerde bakkerij aan de rand van Rotterdam.

Sublieme ingrediënten

Chef Olaf Oldenburg en Edwin Klaasen werken al geruime tijd succesvol samen. Bij de Cannabis Burger sloegen ze de handen opnieuw ineen. Deze limited edition burger wordt gemaakt met dry aged Angus Beef, Japans Wagu en langzaam gegaarde biokalfsnek op Brioche wietbroodjes uit eigen bakkerij.

Chef-kok Olaf Oldenurg (l) en bakker Edwin Klaasen ontwikkelden eerder al samen de ‘ultieme hamburgerbol’. Foto: Ter Marsch & Co

De burger is voorzien van originele, zoveel mogelijk biologische ingrediënten zoals Hollandse kropsla, oude Remeker kaascrumble, gedroogde tomaat, zoetzure tomaat, Cornichon relish, romige limoenwietsaus en gepofte boekweit. De unieke briochebol is gemaakt van pure ingrediënten; tarwebloem, verse scharreleieren, roomboter en volle melk van de boer. De bol wordt verrijkt met poeder van gedroogde wietbladeren zonder THC. De gast wordt niet high van de wiet, maar wel van de zintuigprikkelende smaak.

Over de familie Ter Marsch

Het burgerconcept Ter Marsch & Co werd begin 2014 gelanceerd in de Witte de Withstraat in Rotterdam. Toen tijdens de verbouwing van het pand het glas in lood raam tevoorschijn kwam met daarop Ter Marsch & Co, van oudsher de ambachtelijke Vleeschhouwerij die er ooit was gevestigd, was de naam een feit.

Kort na de opening won Ter Marsch & Co de eerste prijs voor zijn hamburgers: de Gouden Burger Spatel, op de voet gevolgd door de titels ‘Beste Hamburger van Rotterdam’ en ‘Beste Burger van Nederland’ uitgeroepen door de horecavakbeurs Horecava. Daarnaast werd het restaurant in 2015 gevraagd om deel te nemen aan de World Food Championships in Florida waar zij als 12e van de wereld eindigde.

Parijse vestiging

Afgelopen zomer was Ter Marsch & Co opnieuw deelnemer aan de World Food Championships 2017 en staat er voor 2018 een Parijse vestiging op de planning.

Reageer op dit artikel