nieuws

ProMessa lanceert composteerbare verpakking

Nieuws 1351

ProMessa gaat vanaf week 49 het biologische vlees verpakken in een gecertificeerde composteerbare verpakking. Deze vleesschaal is gemaakt van hernieuwbare, plantaardige grondstoffen.

ProMessa lanceert composteerbare verpakking
Foto: Promessa

De nieuwe verpakking van ProMessa is niet van een traditionele vleesschaal te onderscheiden, maar heeft als groot voordeel dat de schaal, inclusief de absorbtiepad, folie en etiketten, bij het gft-afval mag worden weggegooid. De totale verpakking is gecertificeerd volgens de EN13432-norm en is daarom voorzien van het zogenaamde kiemplantlogo. Dit is het bewijs voor afvalverwerkers dat het hier gaat om een gecertificeerde composteerbare verpakking.

Ook voor de consument is de verpakking herkenbaar aan het kiemplantlogo op de verpakking. De verpakkingen zullen worden voorzien van een sticker om duidelijk te maken dat deze verpakking bij het gft-afval mag.

Verpakking van melkzuur en dextrose

Het materiaal van de vleesschaal (PLA = Poly Lactic Acid) wordt vervaardigd uit plantaardige grondstoffen, namelijk dextrose en melkzuur. De grondstoffen zijn dus volledig hernieuwbaar. De composteerbare vleesverpakking is ontwikkeld in samenwerking met Bio4Pack, dé specialist op het gebied van composteerbare, duurzame verpakkingen.

Leestip: ‘Bionext en De Groene Weg scherpen Eko-keurmerk aan’

Reageer op dit artikel