nieuws

Inschrijving wedstrijd Confrérie des Chevaliers geopend

Nieuws 1294

De keuring van de 38e internationale slagersvakwedstrijd van de Confrérie des Chevaliers vindt plaats op 3 en 4 februari 2018. De inschrijving is geopend.

Inschrijving wedstrijd Confrérie des Chevaliers geopend
Slagerij Keulen uit Nut werd in 2017 Nederlands Kampioen.

De Confrérie des Chevaliers du Goûte-Andouille de Jargeau, grand baillage des Pays-Bas (de Nederlandse tak van het van origine Franse Broederschap) is in 1981 opgericht. Volgend jaar houdt dit worstmakersgilde voor de 38e keer de internationale slagersvakwedstrijd waar uit honderden producten door een vakkundige jury de beste producten worden geselecteerd. Deze keuring vindt plaats op 3 en 4 februari 2018. De slagers van de geselecteerde producten worden enkele weken daarna in het zonnetje gezet tijdens een geweldig diner-dansant en een feestelijke prijsuitreiking op 10 maart 2018 in hotel De Oranjerie in Roermond. Inschrijven kan tot 28 januari.

Minstens 10 producten inleveren

Om deze internationale vakprijs te kunnen winnen, dienen ten minste twee producten in vijf verschillende categorieën te worden ingeleverd. In totaal dus minstens tien producten.

De categorieën zijn:

  1. Rauwe, gerookte of gedroogde snijdbare worstsoorten (metworst, snijworst, cervelaatworst, salami enz.)
  2. Rauwe of gerookte smeerbare worstsoorten (theeworst, ossenworst, metworst enz.)
  3. Verduurzaamde vleeswaren, gezouten en gedroogde en/of gerookt (Coburgerham, gerookte- of gedroogde ham, bacon, rookvlees enz.)
  4. Gekookte vleeswaren (casselerrib, pekelvlees, pastrami, katenspek enz.)
  5. Patés of terrines (wild- gevogelte, fruit etc. zijn toegestaan)
  6. Leverworst, leverkaas, leverpastei, snijdbaar
  7. Gekookte worstsoorten en vleespastei
  8. Barbecueworst
  9. Grillworst
  10. Conserven en kant & klaar gerechten

Inschrijving

Inschrijven kan vanaf nu door een email te sturen aan confrerie@omegarho.nl. Download hier het aanmeldformulier. De inschrijving sluit op zondag 28 januari 18.00 uur. Na aanmelding worden de algemene voorwaarden en benodigde formulieren toegestuurd. De mogelijkheid tot inzenden van producten sluit op vrijdag 2 februari 2018 16.30 uur.

Slagerij Keulen in 2017 Nederlands kampioen

De grote Nederlandse winnaar van 2017 was Slagerij Keulen uit Nut, die met zijn inzendingen op meerdere categorieën het hoogste Nederlandse gemiddelde in de wacht sleepte. Als Nederlands kampioen ontvingen zij de Verbufa Bokaal.

Reageer op dit artikel