nieuws

SVO vakopleiding Food zoekt slagers voor gastlessen

Nieuws 1340

SVO vakopleiding Food is voortdurend bezig om de opleidingen aan te passen, te innoveren en optimaal aan te laten sluiten bij bedrijven en ondernemers. Hiervoor zoekt de onderwijsinstelling nu gastdocenten, die hun passie voor het vak willen overbrengen op de leerlingen.

SVO vakopleiding Food zoekt slagers voor gastlessen
Foto: SVO vakopleiding food

Docenten zijn vaak afkomstig uit het bedrijfsleven, maar werken daar al enige tijd niet meer. Uiteraard zijn zij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, trends en vernieuwingen binnen de sector. Een slager uit de praktijk kan echter nóg beter vertellen hoe het er in het bedrijfsleven aan toegaat en biedt leerlingen een ander perspectief. Om de verbinding met het bedrijfsleven te versterken en blijvend te verbeteren, zoekt SVO vakopleiding Food voor heel Nederland ondernemers die mee willen denken. Daarnaast zoeken zij ondernemers die tevens een gastles willen geven op een SVO-locatie. Op die manier krijgen de studenten een ondernemer voor de klas die actuele kennis heeft en ook een waardevolle bijdrage kan leveren aan het ambacht en vakmanschap van de jeugd die bij SVO naar school gaat.

SVO vraagt passie en enthousiasme

SVO is op zoek naar mensen uit de praktijk, die met passie en enthousiasme kennis willen overbrengen aan studenten die nog niet veel weten. Een mooie gelegenheid om jongeren nog enthousiaster te krijgen voor het mooie slagersambacht.

Slagers hebben een belangrijk aandeel in het terugdringen van personeelstekort in de slagerij. ‘Tachtig procent van het opleiden vindt bij de bedrijven zelf plaats. Het is belangrijk dat dit goed gebeurt en leerlingen zien wat het slagersvak precies inhoudt. We moeten het samen doen’, zei Rinus de Rijder van SVO eerder dit jaar tegen Vleesmagazine.

Meer informatie is te verkrijgen bij Rinus de Rijder van SVO vakopleiding food: r.derijder@svo.nl.

Reageer op dit artikel