nieuws

Klanten uit heel Nederland naar Wehl voor winnende rookworst

Nieuws 1320

Angelo Derksen uit Wehl deed voor het eerst mee aan Arnhem Rookworststad en won de hoofdprijs. Van heinde en verre komen klanten voor zijn winnende rookworst.

Klanten uit heel Nederland naar Wehl voor winnende rookworst
Slager Derksen uit Wehl wint de Bronzen Rookworst. Foto: Bon Vivant In-site

Angelo Derksen kan zijn geluk niet op als hij over zijn vak van ambachtelijk slager praat. Voor het eerst deed hij mee aan Arnhem Rookworststad, de grootste rookworstwedstrijd van Nederland. Hij won meteen. ‘Wat er sindsdien in de zaak is gebeurd, dat had ik niet verwacht’, zegt hij tegen De Gelderlander. De rookworst van Derksen was al gewild, maar een opmerking van een nieuwe collega-slager was voor de Wehlenaar het beslissende zetje. ‘Hij zei me dat ik mee moest doen met Arnhem Rookworststad.’ Deze vakwedstrijd staat hoog aangeschreven. ‘Deze wedstrijd stelt echt iets voor.’

Goede rookworst begint bij de dieren

Het proces van een goede rookworst begint bij de dieren, betoogt hij. ‘Het klinkt raar van een slager, maar ik heb liefde voor de dieren. Ik mag me gelukkig prijzen met de leveranciers die ik heb. Ik vind het ook echt belangrijk te weten onder welke omstandigheden ze geslacht worden.’ Vroeger spijbelde de kleine Derksen als er thuis op de boerderij geslacht werd. ‘Dat vond ik toen al mooi. Kregen ze me met geen mogelijkheid naar school. Ik heb hier nu 29 jaar de zaak en in het begin slachtten we hier zelf. Door de strengere regels kon dat op een gegeven moment niet meer.’

Samen met zijn collega’s Dennis Arts en Chris Arends maakte hij de fijne en de grove rookworst, die als winnaars uit de bus kwamen. ‘Belangrijk zijn het zout, het vlees, de darmen, de kruiden, het drogen en het roken.’

Van heinde en verre

Sinds de bekendmaking loopt het storm in zijn zaak. ‘Ik heb de afgelopen drie weken net zoveel rookworsten verkocht als normaal in een heel seizoen. Niet normaal, de klanten komen ervoor uit Utrecht, Wageningen en Arnhem. Zelfs uit Amsterdam.’

Ook deelnemen aan een prestigieuze vakwedstrijd? 
Doe dan mee met de Gouden Slagersring

Reageer op dit artikel