nieuws

Hengelose slager Harink met pensioen

Nieuws 1096

Na zaterdag 3 december is de slagerij van Gerard Harink aan de Woltersweg in Hengelo (Ov.) gesloten. De naam Harink zal echter niet uit het straatbeeld verdwijnen, zijn dochters zetten de naam door op hun eigen manier.

Hengelose slager Harink met pensioen

Na 45 jaar werken vindt Gerard Harink het mooi geweest. Hij sluit zijn slagerij aan de Woltersweg in Hengelo Overijssel. Niet zo maar een slagerij, maar een bedrijf dat in de loop der jaren door de maaltijdservice regionale bekendheid kreeg. De autootjes van Harink zag je overal rijden, schrijft dagblad Tubantia.

‘Ik werd voor gek verklaard toen ik slaatjes ging verkopen’

‘We zijn groot geworden met de slagerij. Ik heb altijd borg gestaan voor een heerlijk en eerlijk stukje vlees. Maar de catering en de maaltijdservice kwamen erbij. Nu weten we niet anders meer’, zegt Gerard Harink tegen de Twentse krant. ‘Ik weet nog goed dat ik mijn eerste slaatje verkocht. Andere slagers verklaarden me voor gek. Maar in de loop der jaren zijn de catering en maaltijdservice een grote poot binnen het bedrijf geworden.’

Met zijn vrouw Annie was hij vanaf 1972 in de slagerij actief, eerst in Enschede en daarna Hengelo aan de Woltersweg. Als gepassioneerd slager bouwde hij een goede naam op. Alle activiteiten waren in Hengelo geconcentreerd.

Dochters zetten naam voort

Het grote winkel-woonpand in Hengelo staat binnenkort te koop. De dochters Brigitte en Yvonne Harink zetten de maaltijdservice voort vanuit Enschede, in hun eigen nieuwe kookstudio en delicatessenzaak De Kokkerette. Brigitte werkte als zakelijk dienstverlener, maar is enthousiast over de overstap die ze maakt. Nieuwe autootjes met die naam erop rijden nu al door de regio. Opdat mensen niet vergeten waar de oorsprong ligt van De Kokkerette, is de naam Harink ook in het logo verwerkt.

Dochter Miranda opent 5 december een boerderijwinkel bij haar thuis op boerderij Erve Groot Avest. Daarmee blijft de naam Harink ook verbonden aan de sector.

Slager Harink assisteert waar nodig

Het werk zit erop voor Gerard en Annie Harink. Wat hij straks met zijn vrije tijd doet? ‘Wat assisteren waar dat nodig is en ik heb ook nog een paar paardjes die mijn aandacht nodig hebben. Alles moet nog een plek krijgen’, zegt Gerard. Zijn dochters lachen. ‘Hij wordt echt geen zwerver, hoor. Niemand hoeft zich zorgen te maken over hem.’ Gerard: ‘Maar het voelt goed nu een stapje opzij te doen. Al die moderne dingen die de slagerij binnenkomen.’

Hij vindt dat maar niks en wijst op de pc. ‘Daar worden de offertes op gemaakt. Dat liet ik al over aan mijn dochters.’ Gerard en Annie zijn blij dat de handel wordt voortgezet door de dochters. ‘Dat voelt als een kroon op ons werk’, zegt hij. ‘Zonder dochters had ik moeten nadenken nu hoe ik het zou moeten doen.’

Reageer op dit artikel