nieuws

Derde staking in week tijd bij Unox in Oss

Nieuws 1145

Medewerkers van Unox in Oss leggen vanavond voor de derde keer in minder dan een week het werk neer. De productie van soepen, sauzen en rookworsten komt daardoor volgens FNV volledig stil te liggen.

Derde staking in week tijd bij Unox in Oss

Medewerkers van Unox in Oss protesteren met de staking tegen verslechtering van hun arbeidsvoorwaarden. Maandag legde het personeel het werk ook stil.

Unilever besloot onlangs de Unox-fabriek in Oss te verkopen aan vleesverwerker Zwanenberg. Die wil morrelen aan de arbeidsvoorwaarden, met name de pensioenen. De circa driehonderd werknemers willen daarvoor compensatie van Unilever. Ook eisen zij garanties over behoud van werkgelegenheid.

Afspraken voor 10 jaar

FNV wijst daarbij onder meer op de productieafspraken die Unilever en Zwanenberg voor een periode van 10 jaar hebben gemaakt. Die zouden het volgens de vakbond mogelijk moeten maken op zijn minst garanties af te geven dat de banen in de fabriek behouden blijven.

Volgens Unilever is de verkoop op de langere termijn beter voor Unox en zijn medewerkers. ,, Zwanenberg brengt volume naar de fabriek wat goed is voor de werkgelegenheid”, liet de was- en voedingsmiddelengigant eerder al weten. Het bedrijf betreurt het dat FNV momenteel acties verkiest boven onderhandelingen.

 

Reageer op dit artikel