nieuws

Crowdfundingcampagne gestart voor Slagerij Peter Dirkse

Nieuws 1298

Slagerij Peter Dirkse is een crowdfundingcampagne gestart via het platform Funding Circle. Hiermee wil de ondernemer de huidige groei van de onderneming doorzetten.

Crowdfundingcampagne gestart voor Slagerij Peter Dirkse
Slagerij Peter Dirkse is een crowdfunding project gestart.

Slagerij Peter Dirkse is een familiebedrijf gevestigd in Vleuten en wordt al 80 jaar geleid door dezelfde familie. Naast vlees en vleeswaren worden er ook verse maaltijden zoals erwtensoep en stampotten verkocht. De ondernemer geeft aan dat het bedrijf zich in een groeifase bevindt, mede hierdoor is het bedrijf middels crowdfunding op zoek naar meer financiële ruimte voor de dagelijkse bedrijfsvoering, meldt nieuwswebsite Brug Utrecht.

Crowdfunding is een alternatieve manier van financieren waarbij de ondernemer minder afhankelijk is van traditionele financiering. Particulieren en andere investeerders kunnen een (klein) bedrag investeren in het bedrijf en ontvangen hierover rente als vergoeding. Deze kleine bedragen vormen samen de totaal gevraagde geldsom om het project volledig te financieren.

Crowdfunding biedt vooral uitkomst voor kleine en lokale bedrijven, omdat zij vaak moeite hebben bij het verkrijgen van een traditionele lening. Crowdfunding geeft particulieren de kans om met een klein bedrag bedrijven te ondersteunen die in hun regio actief zijn. ‘Het is een geweldige gedachte dat je door middel van een investering vanaf € 100, het lokale bedrijfsleven kan ondersteunen en daar ook nog een aantrekkelijk rendement op kan maken’, aldus de slagerij in Vleuten.

Over Funding Circle

Bij Funding Circle kunnen MKB’ers een lening aanvragen vanaf €5000 tot €250.000. Particuliere en zakelijke investeerders kunnen vanaf € 100 investeren. In Nederland hebben al ruim 760 bedrijven succesvol een krediet aangevraagd via het crowdfunding platform. In totaal is er voor 37 miljoen euro aan Nederlandse MKB’ers uitgeleend. Een gemiddelde MKB-lening bij Funding Circle bedraagt op dit moment circa € 83.000. Met elk bedrijf dat de online marktplaats financiert, worden gemiddeld drie banen gecreëerd.

Leestip: ‘Crowdbutching wil consument leren om geitenvlees te eten’

Reageer op dit artikel