nieuws

Slagerij Haverkort organiseert demo’s worst maken

Nieuws 1358

Biologische Slagerij Haverkort in Zwolle verzorgt op 19 oktober twee demonstraties worst maken. Klanten krijgen hierbij het ambachtelijke productieproces van biologische droge worst te zien.

Slagerij Haverkort organiseert demo’s worst maken
Maand van de worst bij Biologische Slagerij Haverkort.

Biologische Slagerij Haverkort brengt in de maand oktober een ode aan de worst, staat op de website van de slagerij. ‘De veelzijdigheid in vorm, smaak en het ambachtelijke productieproces biedt zo veel unieke factoren dat de worst weleens wat extra aandacht verdient. De biologische worst in het bijzonder want daar zit pas écht een verhaal achter. Van boer tot bord staat de natuur, het dierenwelzijn én natuurlijk de kwaliteit van de worst altijd centraal. Dat is letterlijk puur genieten!’

Demonstratie worst maken

Op 19 oktober verzorgt slager Herman Haverkort twee demonstraties over het maken van biologische droge worst. Van het malen, mengen, drogen tot het roken van de worsten: het hele productieproces wordt gedemonstreerd. De demonstraties in de slagerij zijn bij te wonen om 16.00 uur en 19.00 uur.

Biologisch vlees

Volgens de slager zit het grote verschil tussen biologisch en niet-biologisch vlees in de manier waarop de dieren leven, het voer dat ze krijgen en de wijze waarop dat voer is verbouwd. Het varkensvlees is afkomstig van Overesch Ecologische Landbouw. Het rundvlees komt van boer Jérouville Christophe uit de Belgische Ardennen en het kippenvlees is afkomstig van de Biologische Polderhoen.

Biologische Slagerij Haverkort heeft een ruim assortiment Veluws wild op voorraad. Er is bewust gekozen voor wild van de Veluwe, omdat wij zo de wild populatie gezond houden, het wild smaakvol is en de herkomst en slacht van het wild door erkende poeliers wordt verzorgd.

Reageer op dit artikel