nieuws

Plukon bouwt nieuwe fabriek in Wezep

Nieuws 1879

Pluimveeverwerkingsbedrijf Plukon Food bouwt een nieuwe fabriek in Wezep. De nieuwe fabriek vervangt de vorige die in maart van dit jaar uitbrandde.

Plukon bouwt nieuwe fabriek in Wezep

Het pand van Plukon Food brandde niet volledig af, maar de schade was zo groot dat nieuwbouw de enige optie nog is. De herbouw kost zo’n 25 miljoen euro en naar verwachting is de nieuwe fabriek in 2018 klaar.

Kant-en-klare maaltijden en kipproducten

Plukon maakte in Wezep kant-en-klare maaltijden en bewerkte kipproducten voor onder meer supermarkten, onder meer Friki. Direct na de brand kon er enkele dagen niet worden geleverd. De productie is echter snel weer opgepakt; de ruim 375 medewerkers van de vestiging konden tijdelijk aan de slag op andere locaties.

Omzet

Plukon is een grote international waar ruim dan 5.000 mensen werkzaam zijn. In de slachterijen van Plukon worden wekelijks miljoenen kippen geslacht. De omzet bedroeg vorig jaar ongeveer 1,4 miljard euro.

Reageer op dit artikel