nieuws

Plantaardige worst van 1,5 meter ontwikkeld

Nieuws 3347

Food innovator Botanic Bites lanceert tijdens de Dutch Design Week haar nieuwste project Planti15. Dat is een plantaardige worst gemaakt van oesterzwammen van 1,5 meter lang.

Plantaardige worst van 1,5 meter ontwikkeld
Planti15 is een plantaardige worst, gemaakt van oesterzwammen.

Doreen Westphal (oprichtster van Botanic Bites) heeft een passie voor culinaire innovatie en kwam op het idee voor deze plantaardige worst tijdens een speeddate met boeren over hun reststomen. Toen ontmoete ze Marielle van Lieshout, oesterzwamteler uit Liessel. Samen gingen zij binnen het project FoodHeros van ZLTO ( vereniging van boeren en tuinders in Zeeland, Noord-Brabant en Zuid-Gelderland) en BKKC (Brabants Kenniscentrum Kunst en Cultuur) op zoek naar een toepassing voor een reststroom van 10.000kg oesterzwamvoetjes.

Plantaardige worst: Planti15

Deze hebben zij uiteindelijk gevonden in de plantaardige worst: Planti15. De plantaardige worst is 15 keer langer dan een vleesworst. De naam is afgeleid van het feit dat men op hetzelfde stuk land tot 15 keer meer plantaardige eiwitten kan verbouwen dan dierlijke. Planti15 is dan ook geen worst die wordt gegeten door één persoon, maar waar 15 gasten van kunnen genieten. Planti15 wordt tevens in een handzaam formaat toegevoegd aan het bestaande assortiment.

Meest innovatieve producent

Botanic Bites is door meerdere toonaangevende organisaties bestempeld als Nederlands meest innovatieve producent van snacks en maaltijdcomponenten. Ze zijn medegefinanceerd door Stichting Doen en wonnen onlangs de ‘Organic Food Against Climate Change’ challenge van Wessanen in samenwerking met de Triodosbank.

Lancering tijdens Dutch Design Week

Planti15 wordt tijdens de Dutch Design Week (21-29 oktober in Eindhoven) gepresenteerd in The Embassy of Food en in de kas van Botanic Bites op het Ketelhuisplein.

Reageer op dit artikel