nieuws

Patrick de Vries wint Gouden Gehaktbal van Telegraaf

Nieuws 1834

Patrick de Vries uit Zaandam heeft de Telegraaf Gouden Gehaktbal gewonnen. Hij ontving zijn prijs uit handen van culinair verslaggever Felix Wilbrink.

Patrick de Vries wint Gouden Gehaktbal van Telegraaf

De winnende gehaktbal van Patrick de Vries wordt door de jury van de Gouden Gehaktbal omschreven als ‘Wat een geweldige bal. Op het eerste gezicht een onwaarschijnlijk samenraapsel en dan valt alles perfect op zijn plaats’.

Gouden Gehaktbal dankzij smaakexplosie

Patrick de Vries eindigde vorig jaar op de derde plek. ‘Een geweldige stap omhoog. Beter kan eigenlijk niet.’ Naar eigen zeggen, werd zijn gehaktbal gekarakteriseerd door de smaakexplosie: met kip, gamba’s, spinazie en bosui.

De jury bestond dit jaar naast de oude rotten van Amsterdamse slagersvereniging VAS uit jongere studenten van diverse Amsterdamse horecaopleidingen. Het frisse bloed was ook onder de indruk van de meer bedaagde bal van Wina van Dijk. Een prachtige combinatie van ei, mais en kip. Nummer drie, Silvia Bierdrager leverde drie balletjes in en won door de avontuurlijke combinaties, meldt de Telegraaf.

Vorig jaar won Jennifer Brouwer de Gouden Gehaktbal met haar bal van puur rundvlees

Reageer op dit artikel