nieuws

Keurslagerij Horst wint Lekkerste Bal Gehakt 2017

Nieuws 2460

De Lekkerste Bal Gehakt 2017 is gemaakt door Keurslagerij Horst uit Epe. De ondernemers ontvingen hun prijs tijdens de Noordelijke Slagers Manifestatie op 2 oktober bij het Van der Valk Hotel in Zwolle.

Keurslagerij Horst wint Lekkerste Bal Gehakt 2017
Keurslagerij Horst uit Epe wint de titel Lekkerste Bal Gehakt 2017.

De tien finalisten van de KNS-wedstrijd om de lekkerste gehaktbal van Nederland kregen een compliment van juryvoorzitter Pierre Wind: ‘De tien genomineerde slagers maakten koningsballen’. Volgens de tv-kok is de gehaktbal belangrijk voor Nederland: ‘De bal is onze cultuur. We kennen hem al van generatie op generatie.’ De prijsuitreiking van deze KNS-wedstrijd vond plaats tijdens de Noordelijke Slagers Manifestatie en werd gepresenteerd door sportjournalist en slagerszoon Tom Egbers en tv-kok Pierre Wind.

De Lekkerste Bal Gehakt 2017

De grote winnaar van de Lekkerste Bal Gehakt van Nederland, de maker van de koningsbal, is Keurslagerij Horst uit Epe. De jury zei over zijn gehaktbal: ‘We zochten de koning der Hollandse gehaktballen en die hebben we zeker gevonden bij Keurslagerij Horst in Epe’, riep Wind uit. De ondernemersvrouw weet uit ervaring wat de winst gaat brengen. ‘Toen we de Spareribs Trophy wonnen gingen we van 20 à 25 kilo spareribs per week naar 400 kilo.’

Keurslagerij Van Strien uit ’s Gravenmoer werd tweede. De jury zei over deze gehaktbal: ‘Deze bal zou je thuis willen kunnen maken. Lekker rul en zo sappig.’ Als derde eindigde Slagerij Stefan Haak uit Capelle aan den IJssel: ‘Een ambachtelijke, rulle, grootmoeders bal’.

Eervolle vermeldingen

De eervolle vermeldingen gingen naar Gildeslager Zumbrink, Slagerij Haak, Landslagerij Kemkes & Zn, Keurslagerij Willy Beerens, Keurslagerij Theo Barten, Keurslagerij Ron de Kwant, Keurslagerij Bergerslag.

Foto's

Reageer op dit artikel