nieuws

Kabinet in spé wil af van tweejarige loondoorbetaling

Nieuws 1176

Het komende kabinet ontslaat kleine bedrijven van de plicht om zieke werknemers twee jaar door te betalen. Dat althans is het plan van de regering in spe.

Kabinet in spé wil af van tweejarige loondoorbetaling
Het nieuwe kabinet wil kleine werkgevers gaan ontlasten.

Kleine bedrijven moeten zieke werknemers zelf nog maar een jaar doorbetalen, staat volgens Haagse bronnen in het regeerakkoord dat naar verwachting komende week wordt gepresenteerd. Het tweede jaar dragen alle kleine bedrijven samen die last.

Meer mensen aannemen

Het kabinet in wording hoopt kleine bedrijven met de maatregel aan te moedigen meer mensen in dienst te nemen. Nu zouden ze daarvoor nog vaak terugschrikken, uit angst voor hoge kosten als een werknemer ziek wordt. Werkgevers en werknemers spraken lang over een oplossing, maar kwamen er niet uit. Daarop besloot de regeringscoalitie in spe zelf een voorschot te nemen en de knoop door te hakken.

 

 

Reageer op dit artikel