nieuws

Franchisegevers blij met aandacht voor franchising in regeerakkoord

Nieuws 1311

De Commissie Franchising RND+ en de Nederlandse Franchise Vereniging (NFV) zijn blij dat het nieuwe kabinet franchising hoog op de agenda houdt.

Franchisegevers blij met aandacht voor franchising in regeerakkoord
Gelderblom is een franchiseformule in de slagerswereld. Roel Dijkstra

Dat is goed nieuws voor zowel franchisenemers als franchisegevers. ‘Het is namelijk in ieders belang om op basis van heldere afspraken onderling de samenwerking op het gebied van franchising aan te gaan’, aldus de Commissie Franchising RND+ en de Nederlandse Franchise Vereniging (NFV).

Pre-competitieve fase

De organisaties geven aan graag mee te werken aan wetgeving die zich richt op de pre-competitieve fase, waarvan Nederland kan leren van hoe dat in België al is geregeld. ‘We gaan onze schouders zetten onder een wet die zich richt op de pre-contractuele fase, waarin niet meer de Nederlandse Franchise Code (NFC) centraal zal staan. Deze NFC was immers nooit geschreven als wet.’

De Commissie Franchising RND+ en de Nederlandse Franchise Vereniging (NFV) roepen gezamenlijke franchisenemersorganisaties op om de dialoog over breed gedragen zelfregulering samen vorm te blijven geven en franchise als samenwerkingsmodel te promoten.

794 franchiseformules

Nederland kent inmiddels 794 franchiseformules met 31.000 vestigingen, 300.000 medewerkers en €32,5 miljard omzet.

Reageer op dit artikel