nieuws

De Vleesbijbel genomineerd voor Gouden Kookboek 2017

Nieuws 1566

De Vleesbijbel van Vleesmagazine-columnist is genomineerd voor het Gouden Kookboek 2017. De uitreiking vindt plaats op 9 november.

De Vleesbijbel genomineerd voor Gouden Kookboek 2017
Gert-Jan Kiers met de Vleesbijbel.

Horecaslager Gertjan Kiers publiceerde De Vleesbijbel in maart van dit jaar en dingt op mee naar de prijs tijdens de Avond van het Kookboek op 9 november.

‘Ik werd door mijn uitgever gebeld, maar zag dat later pas’, vertelt Kiers aan nieuwsblad De Kaap. ‘Toen ik hem terug belde werd ik door hem gefeliciteerd met de nominatie.’ Veel indruk maakt het dan nog niet. ‘Maar mensen om me heen raakten heel enthousiast. Dus toen dacht ik: het zal wel iets bijzonders zijn.’

Vlees van A tot Z

Van de zeventig inzendingen zit De Vleesbijbel bij de laatste vijf kanshebbers voor de uiteindelijke prijs. ‘Daar ben ik natuurlijk wel heel trots op’, aldus Kiers. Het boek beschrijft alles over het herkennen van kwaliteit, uitbenen, verdelen, splitsen en bereiden. Van het slachtproces en het rijpen tot mager en vet vlees. Aan de hand van eenvoudige beschrijvingen en stap-voor-stapfotografie leert Kiers de lezer de fijne kneepjes van het slagersvak en geeft hij zijn favoriete vleesrecepten prijs.

Derde druk in ontwikkeling

Daar is veel belangstelling voor. ‘Het boek is in maart verschenen en na een week kwam er al een tweede druk. Inmiddels wordt er gewerkt aan een derde druk. Er zijn nu ruim tienduizend exemplaren verkocht’, vertelt Kiers, die er ook trots op is dat het boek veel gelezen wordt door scholieren. ‘Vooral in het beroepsonderwijs is er veel belangstelling onder de leerlingen. Dat is leuk om te merken.’

Kiers schrijft op regelmatige basis columns en publiceert iedere maand een recept in het vakblad Vleesmagazine, zoals de

Sous-vide gegaarde lamsschouder voor op de BBQ

Nog geen abonnee van het vakblad?

Maak nu kennis met Vleesmagazine

 

 

Reageer op dit artikel