nieuws

Varkens in Nood stapt naar RCC over vlees.nl

Nieuws 2109

Actiegroep Varkens in Nood stapt naar de Reclame Code Commissie (RCC) om zijn beklag te doen over 52 misleidende mededelingen op de website www.vlees.nl. De website is een initiatief van de Nederlandse vleessector.

Varkens in Nood stapt naar RCC over vlees.nl
Varkens in Nood dient klacht in tegen vlees.nl.

Varkens in Nood-directeur Hans Baaij: ‘De vleessector is uitermate volhardend in zijn ontkenning dat de dieren in de vee-industrie een waardeloos leven hebben. De klacht moet een einde maken aan deze propaganda.’ De (voorlopige) zitting over de klacht is vastgesteld op 29 oktober 2017.

Varkens in Nood koos al vaker de weg via de RCC om zaken aan de orde te stellen. In mei van dit jaar diende de actiegroep nog een klacht in tegen Vion en kreeg gelijk van de commissie.

Reageer op dit artikel