nieuws

Butcher’s Heaven: vleesfestival door Julius Jaspers

Nieuws 1848

Butcher’s Heaven keert op 13, 14 en 15 oktober terug naar de Centrale Markthal in het Foodcenter in Amsterdam. Het vleesfestival wordt voor de tweede keer georganiseerd door chef Julius Jaspers.

Butcher’s Heaven: vleesfestival door Julius Jaspers
Julius Jaspers organiseert tweede Butcher's Heaven in Amsterdam. Foto: Misset Horeca

Met dertig restaurants en chefs heeft het festival het beste vlees in de kuip. Tijdens Butcher’s Heaven draait het dan ook maar om één ding: vlees. Heerlijk, eerlijk vlees van goede afkomst. Van de mooie stukken gebraad tot de verfijnde delen en het ‘vergeten vlees’ dat door de beste BBQ-teams van Nederland verrassend lekker wordt bereid. Het vlees dat Butcher’s Heaven dit jaar o.a in de kuip heeft: BAR-becue Castell, de Veranda, Dreams of Magnolia, Het Bosch Niven, Ron Gastrobar, Slagerij de Leeuw, ’t Vliegertje, The Roast Room, Graceland BBQ en The Harbour Club. Daarnaast stappen o.a. chefs Jord Althuizen, Lucas Rive en Julius Jaspers achter de Big Green Egg.

Tegen de dorst

Volgens de organisatie hoort goed drinken bij goed eten. Daarom staan er whisky proeverijen van Jim Beam op het programma, net als een speciaal bieren proeverij van Brand en een bijzondere wijnproeverij van Sligro met wijnen uit Argentinië, Zuid-Afrika en Zuid-Frankrijk.

Meat Masterclasses

Het programma van Butcher’s Heaven is uitgebreid ten opzichte van vorig jaar. Worstenmakers Brandt & Levie organiseren een workshop worst maken, meesterslager en Vleesmagazine-columnist Gertjan Kiers geeft les in het uitbenen van een varken en laat zien welke delen van het lam het best zijn voor de barbecue. Fa. Kesbeke verzorgt een workshop over het inleggen van groentes, tuincentrum Osdorp laat de fijne kneepjes van het barbecuevak zien. Tijdens de Amsterdam BBQ Challenge gaan thuischefs met elkaar de strijd aan tijdens zes voorrondes op zaterdag 14 en zondag 15 oktober en de grote finale op zondagmiddag.

Butcher’s Heaven Burger Night

Op vrijdag 13 oktober vindt de Butcher’s Heaven Burger Night plaats. Alle dertig deelnemende restaurants serveren voor €5 een eigen miniburger die met een koud biertje of cocktail kan worden gecombineerd. Entree is deze avond gratis.

Tickets

Om Butcher’s Heaven op zaterdag of zondag te bezoeken, moeten tickets worden besteld. In de voorverkoop kosten de tickets €7,50 en aan de kassa €10,00.

Vleesfestival Butcher's Heaven in Amsterdam.

Reageer op dit artikel