nieuws

Vegetarische Slager gaat flink verbouwen

Nieuws 681

Het winkelpand van De Vegetarische Slager aan het Spui in Den Haag wordt stevig vergroot. Vanwege de verbouwing gaat het pand echter wel twee jaar dicht.

Vegetarische Slager gaat flink verbouwen
Foto: Koos Groenewold

Dat meldt AD. Als het pand over twee jaar heropend wordt het een combinatie van winkel en horeca, waar mensen zowel terecht kunnen voor het kopen van producten voor thuis, maar ook ter plekke kunnen consumeren. ‘Mensen die nu een broodje bij ons halen, moeten bij wijze van spreken een urban picnic houden in de tuin van de Nieuwe Kerk hiernaast. Straks kunnen ze in onze winkel zitten’, zo wordt conceptmaker Niko Koffeman van de Vegetarische Slager in de krant geciteerd.

Verbazing over dat kleine winkeltje

De winkel zit sinds zeven jaar aan het Spui en geldt als de thuisbasis van het bedrijf dat vooral actief is met de levering van zijn producten aan supermarkten en andere verkooppunten. De huidige winkel is te klein geworden voor wat De Vegetarische Slager wil en inmiddels is er ruimte voor uitbreiding. Offerman: ‘We kregen hier mensen van de New York Times over de vloer. Die waren echt verbaasd dat het zo’n klein winkeltje is.En wij kregen van de verhuurder eerste keus vanwege onze gezichtsbepalende uitstraling aan dit stukje van het Spui.’

Noodwinkel moet verbouwingsperiode overbruggen

Het is de bedoeling om binnenkort een noodwinkel te openen om de verbouwingsperiode te overbruggen. Waar deze gaat komen is nog niet bekend, het bedrijf zelf hoopt op het Spuiplein terecht te kunnen met een noodwinkel.

Reageer op dit artikel