nieuws

Markthal Rotterdam wacht mega-rechtszaak

Nieuws 1253

De Markthal in Rotterdam wacht een mega-rechtszaak, nu 29 ondernemers een zaak tegen de eigenaar Klépierre hebben aangespannen. Bijna alle productgroepen zijn daarbij vertegenwoordigd. De zaak dient woensdag 30 augustus voor de Rotterdamse rechtbank.

Markthal Rotterdam wacht mega-rechtszaak
Foto: archief Vleesmagazine

Dat meldt het Algemeen Dagblad. Kraamhouders, waaronder slagers en (banket)bakkers en het Franse vastgoedfonds Klépierre liggen al langere tijd met elkaar overhoop. Verschillende versondernemers zagen zich al genoodzaakt te vertrekken, onder meer door de concurrentie van horeca en de hoge servicekosten.

Volgens advocaat René Sekeris, raadsman van 28 van de ondernemers, zijn de kraamhouders onder te verdelen in twee groepen: de ene club wil dat de servicekosten niet ‘ongelimiteerd’ verder stijgen, de ander vraagt vernietiging van het huurcontract en terugbetaling.

Verkeerd beeld geschetst

‘De mening is ook dat de ondernemers bij de start van de Markthal een verkeerd beeld is geschetst door de verhuurder’aldus de raadsman. ‘Er werd hen voorgehouden dat de buitenmarkt naar binnen zou worden gehaald, volgens een heel specifiek concept. Daar ga je als ondernemer je plannen op baseren. Als de Markthal zich dan heel anders ontwikkelt, zijn vooral de aanbieders van vers de dupe. Degenen met horeca of een snelle hap kunnen makkelijker inspringen op veranderingen.’

Naast de servicekosten, die de afgelopen jaren verdubbeld zouden zijn, zijn ondernemers ook ontevreden over onder meer de huren en het klimaat in de vershal. Die onderwerpen maken geen deel uit van de gerechtelijke procedure die nu wordt gevoerd.

Lees ook: Slagers in Markthal hebben het moeilijk

Reageer op dit artikel