nieuws

Fred Karremans volgt Ad Bergwerff op als voorzitter van KNS

Nieuws 295

Er hebben zich een aantal wisselingen plaatsgevonden binnen het bestuur van de KNS tijdens de afgelopen algemene ledenvergadering op maandag 26 juni in Mereveld te Utrecht. Fred Karremans is benoemd tot nieuwe voorzitter van de KNS.

Fred Karremans volgt Ad Bergwerff op als voorzitter van KNS
Ad Bergwerff geeft de voorzittershamer door aan Fred Karremans. Foto: Feike Faase

Fred Karremans en Marco van Strien zijn tijdens de ALV voorgedragen en benoemd als lid van het KNS-bestuur. Karremans heeft samen met zijn broers drie slagerijen in de regio Den Haag. Van Strien runt samen met zijn vrouw Ine een Keurslagerij in ’s Gravenmoer. Vervolgens heeft Ad Bergwerff, na een termijn van twaalf jaar, de voorzittershamer overgedragen aan het net benoemde bestuurslid Fred Karremans. Tot januari 2017 was Fred Karremans voorzitter van het Worstmakersgilde.

Ad Bergwerff

Directeur Peter Hoogenboom bedankte Ad Bergwerff namens het bestuur en secretariaat van de KNS voor zijn betrokkenheid en inzet. Ad Bergwerff is naast zijn voorzitterschap van de KNS ook actief als lid dagelijks bestuur MKB Nederland, lid van de SER en vice-voorzitter van de International Butchers’ Confederation. Ad Bergwerff blijft deze bestuursfuncties uitoefenen, bovendien blijft hij nog actief in Bergwerff’s Slagerijen in Barendrecht. Op basis van de bijzondere bijdrage is Ad Bergwerff op voordracht van het bestuur door de vergadering benoemd als erelid. De eerste taak van Fred Karremans als voorzitter was het opspelden van een gouden slagersspeldje, dat is voorbehouden aan ereleden.

Het complete bestuur bestaat nu uit: Fred Karremans, Jan Splinter, Carla van Eijk, Lida Koelewijn, Herman ter Weele, Jan Peter van der Zee en Marco van Strien.

Over de Koninklijke Nederlandse Slagers

Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) is de enige branchevereniging voor de ambachtelijke slager in Nederland. De KNS werkt aan een professionele en toekomstbestendige slagersbranche waarin de slager succesvol kan zijn als ondernemer, werkgever en vakman.

De KNS ondersteunt haar leden, zowel individueel als in collectief, door lobby- en belangenactiviteiten, persoonlijk advies, producten en diensten, ledenvoordelen, informatie en inspiratie. Hart voor slagers is ons motto en daarmee maken wij ons hard voor de slagersbranche.

Reageer op dit artikel