nieuws

Anuga: 10 vakbeurzen onder een dak

Nieuws 85

Van 7 tot en met 10 oktober vindt in Koelnmesse in Keulen de Anuga, de ‘Allgemeine Nahrungs- und Genussmittel-Ausstellung’ plaats. Met bijna 7.200 exposanten uit 100 landen en ca. 160.000 vakbezoekers is de Anuga de grootste food- en beverage-beurs ter wereld.

Anuga: 10 vakbeurzen onder een dak
Anuga Meat

Op de Anuga 2015 waren 225 bedrijven uit Nederland aanwezig en bezochten 8.950 Nederlanders de beurs. Voor de komende beurs zijn de voorbereidingen al in een vergevorderd stadium. Het 284.000 m² bruto-expositieoppervlak is verdeeld in 11, gedeeltelijk over meerdere etages verdeelde hallen, vier ingangen, een doorgaande beursboulevard en een centrale Piazza zorgen voor een duidelijke structuur.

De Anuga: 10 vakbeurzen onder één dak

 • De Anuga Fine Food is de grootste van de foodbeurzen en bevindt zich in hal 1, 2.1, 3.1, 10.2, 11 en Passage 4/5 en biedt inzicht in de internationale keukens. Hier vinden bezoekers, onderverdeeld in de hoofdthema’s specerijen, delicatessen, conserven, olie & azijn en basisvoedingsmiddelen, veelzijdige producten.
 • De Anuga Frozen Food in hal 4.1 en 4.2 toont het volledige assortiment diepvriesproducten, van vers geoogste groente tot aan kant-en-klaar bereide gerechten, taarten en desserts.
  Op de Anuga Meat in hal 5.2, 6 en 9 ontmoet iedereen uit de vleesbranche elkaar.
 • De Anuga Chilled & Fresh Food in hal 5.1 houdt zich bezig met het belangrijke thema van de kant-en-klaar verpakte verse convenience-producten.
 • De Anuga Dairy in Hal 10.1 brengt de internationale melk- en zuiversector bijeen, waaronder niet alleen de grote aanbieders uit de branche, maar ook talrijke kleinere gespecialiseerde bedrijven, bijv. uit het kaassegment.
 • Anuga Bread & Bakery in hal 2.2 en 3.2. staat in het teken van brood en gebak.
  In hal 7 krijgen koffie, thee & co. voor het eerst hun eigen plek, met de vakbeursnaam Anuga Hot Beverages. Tot nu toe waren de warme dranken samen met brood en gebak in één vakbeurs gecombineerd.
 • Net zoals in de voorafgaande jaren bevindt zich in Hal 7 en 8 Anuga Drinks, zoals het speciale evenement Anuga Wine Special, dat een aanvulling is op het culinaire thema van de Anuga Culinary Concepts.
 • De Anuga Organic in hal 5.1 laat tijdens de Anuga bioproducten zien.
 • De vakbeurs Anuga Culinary Concepts in hal 7 combineert kookkunst, techniek, uitrusting en gastronomische concepten. Hier vinden – net zoals in de voorafgaande jaren – de finales plaats van de professionele vakwedstrijden Koch des Jahres en Patissier des Jahres.

Ondersteunende bezoekerstools

De beurs biedt ondersteunende tools aan, waarmee het bezoek aan de beurs zo efficiënt mogelijk kan plaatsvinden. Zo is een exposantendatabase, waarin de exposant zijn profiel met vele details kan opslaan. De bezoeker kan zo met behulp van trefwoorden geschikte industriepartners zoeken. Handig zijn hier ook de trendthema’s, die het aanbod naar overkoepelende begrippen sorteert. De bezoeker kan bijvoorbeeld voor de vakbeurs Meat alle producten vinden die vlees met halal-kwaliteit aanbieden. De bezoeker kan bijvoorbeeld ook een lijst maken met daarin alle fabrikanten die vegan producten bieden. Deze exposantendatabase wordt vanaf augustus op de beurswebsite ter beschikking gesteld.

Anuga biedt trends en innovaties

Trends staan centraal in de Anuga Trend Zone en tijdens de Innovation Show worden die belicht. Voor de tweede keer vindt daarnaast de Innovation Food Conference – ifood 2017 – plaats. Deze conferentie houdt zich bezig met de megatrends in de food business. Vakmensen uit de levensmiddelentechnologie, industrie en handel bespreken toekomstige strategieën en mogelijkheden. Meer informatie, programmering van speciale shows en deelnemers is te vinden op de website.

Reageer op dit artikel