nieuws

Varkens in Nood sleept Dirk voor de rechter

Nieuws 64

Varkens in Nood sleept Dirk van den Broek voor de rechter. Volgens de actiegroep verkoopt de supermarktketen varkensvlees dat in strijd met de wet is geproduceerd. De eis is dat Dirk op de korte termijn stopt met de inkoop van dit vlees en overstapt op vlees dat tenminste één ster van het Beter Leven keurmerk heeft, maakte de dierenwelzijnsorganisatie donderdag bekend.

Varkens in Nood sleept Dirk voor de rechter
Archief Vakmedianet

Volgens Varkens in Nood is er veel mis met Nederlandse varkenshouderijen en de manier waarop wordt omgegaan met dieren. ‘Supermarkten zijn voor een belangrijk deel verantwoordelijk voor het welzijnsniveau in varkensstallen. Zij vormen de machtigste schakel in de vleesketen en bepalen of een varken gangbaar gehouden wordt of een wat beter leven krijgt’, aldus de organisatie.

Rechtzaak

Het is voor het eerste dat een supermarkt zich in de rechtszaal voor het beleid rond dieren moet verantwoorden. De zitting vindt volgende week dinsdag plaats in Haarlem.

Een woordvoerster van Dirk van den Broek wilde donderdag geen inhoudelijk commentaar geven op de zaak.

Reageer op dit artikel