nieuws

Varkens in Nood krijgt gelijk omtrent video Vion

Nieuws 98

Varkens in Nood heeft gelijk gekregen van de Reclame Code Commissie (RCC) dat Vion in een video over het slachtproces de consument essentiële informatie heeft onthouden en daardoor een onvolledig en te rooskleurig beeld schetst. Dit is in strijd met artikel 7 van de Nederlandse Reclame Code. Vion wordt gesommeerd niet meer op deze wijze reclame te maken.

Varkens in Nood krijgt gelijk omtrent video Vion

Naar aanleiding van de misstanden in een Belgische slachterij heeft Vion video’s gepubliceerd op hun website over het slachtproces bij Vion van varkens en runderen. Varkens in Nood diende een klacht bij de RCC in over de video van het varkensslachtproces. Hierin werd getoond hoe varkens voor de slacht in een bedwelmingsmachine worden geleid en daar vervolgens weer uitrollen. Wat er tussen beide momenten gebeurt, is niet in beeld.

Nieuwe video

Tegen deze misleiding diende Varkens in Nood een klacht in bij de RCC, die de stichting voor 100 procent in het gelijk stelt. Vion heeft inmiddels de video van de website verwijderd. Een woordvoerster van Vion heeft eind april al laten weten dat er een nieuw filmpje wordt gemaakt, waarin ook het bedwelmingsproces wordt getoond.

Reageer op dit artikel