nieuws

KNS trekt onderzoek Telefoonboek.nl in twijfel

Nieuws 169

Volgens Telefoonboek.nl heeft 61,7 procent van alle slagers geen werkende website. De KNS trekt deze uitkomst ernstig in twijfel.

KNS trekt onderzoek Telefoonboek.nl in twijfel
Michel Zoeter

In totaal werden er 2516 slagers uit de database van Telefoonboek.nl onderzocht. Bij deze zaken werd gekeken hoeveel er een werkende website bezitten; URL’s zonder werkende pagina worden niet meegeteld als werkend. Bij 963 slagerijen werd er volgens de onderzoeker een werkende website gevonden, hetgeen neerkomt op 38,3 procent. Dat wil zeggen dat 61,7 procent van de onderzochte zaken, zo’n 1553 gevallen, geen werkende website heeft. Hierbij wordt er soms wel een URL gevonden, maar werkt de site niet naar behoren.

Verouderde data

Volgens de KNS kunnen deze uitkomsten simpelweg niet kloppen. ‘Waarschijnlijk zijn het sterk verouderde data die Telefoonboek.nl gebruikt. Momenteel bestaan er namelijk zo’n 1900 slagers, een aanzienlijk lager aantal dan de 2516 slagers die zijn onderzocht. Van alle slagers hebben sowieso alle Keurslagers en Uw Slagers een website’ licht Marian Lemsom, hoofd PR & Communicatie van de KNS, toe. Van alle KNS-leden heeft 86 procent een website

Verbaasd

Dennis Arns van Telefoonboek.nl reageert verbaasd op het afwijkende aantal bestaande slagers. ‘Misschien is onze database verouderd. Dit gaan we uiteraard nakijken. Daarnaast werken we met een scraper. Dit is een webtool dat de websites voor ons controleert. Wellicht dat hier ook iets niet goed werkt.’

‘Er zijn diverse partijen die ondernemers kunnen helpen om hun website te verbeteren. Daarnaast is slagerspassie.nl natuurlijk een inspiratiebron (online verkopen / online vindbaarheid / sociale media) en is als bijlage bij De Slager een special uitgegeven over communicatie. Er worden ook regelmatig workshops georganiseerd over dit onderwerp in samenwerking met NBOV.’

Reageer op dit artikel