nieuws

Varkens in Nood dient klacht in tegen VION

Nieuws 112

Varkens in Nood dient een klacht in tegen Vion bij de Reclame Code Commissie. Volgens Varkens in Nood laat Vion in haar video over het slachtproces niet de complete waarheid zien.

Varkens in Nood dient klacht in tegen VION

In een korte video onthult Varkens in Nood wat Vion volgens hen heeft weggelaten in hun video en waarmee het de kijker misleidt. Tegen deze misleiding heeft dierenwelzijnsorganisatie een klacht ingediend.

Humaan slachten

Volgens Varkens in Nood is de manier waarop varkens verdoofd worden voor de slacht niet humaan. Dit gebeurt doormiddel van koolzuurgas (CO2). Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt volgens de organisatie dat varkens liever 72 uur zonder water zitten dan een tweede keer geconfronteerd te worden met koolzuurgas.

Petitie

Varkens in Nood is een petitie gestart zodat VION ‘transparantie’ doorvoert. Zowel in de eigen video als door camera’s in de koolzuurgaskamers op te hangen. Die petitie is binnen een week door meer dan 15.000 mensen getekend. De klacht bij de RCC is een tweede stap. Deze week en komend weekend zullen er tevens radiospotjes te horen zijn.

Reageer op dit artikel