nieuws

Dirk Smolders winnaar Jong Talent Gouden Slagersring

Nieuws 363

Dirk Smolders is de winnaar van de Jong Talenten-wedstrijd om de Gouden Slagersring. Hij won de prijs voor meest innovatieve product met zijn Queso de Cerdo, een zure zultsnack. Smolders liet Michael Da Costa Goncalo en Mick Vreeburg achter zich.

Dirk Smolders winnaar Jong Talent Gouden Slagersring
Dirk Smolders (links) won de wedstrijd voor Jong Talenten in 2017. Naast hem Mick Vreeburg en rechts Michael Da Costa Goncalo. Foto: Feike Faase

Dirk Smolders, leerling bij SVO Best en werkzaam bij Slagerij Smolders in Middelbeers was blij verrast toen hij gisterenavond de beker in ontvangst mocht nemen. Op de vraag hoe hij tot dit product gekomen was, zei hij lachend: ‘Ik had eigenlijk geen idee tot een vriend zei dat hij van kroketten hield. Toen dacht ik ineens, dan combineer ik de zult met de ragout van een kroket. Want eigenlijk had ik geen idee wat ik moest bedenken.’

Hoge kwaliteit inzendingen

De Tropical Rollade van Michael Da Costa Goncalo (Speciaalslager René van Schaik in Nieuwerkerk aan de IJssel, SVO Rijswijk) kreeg een mooie tweede plaats. Mick Vreeburg (Slagerij Vreeburg in Voorburg, SVO Rijswijk) werd derde met zijn Carpacciobonbon. Wedstrijdleider en voorzitter van de Broederschap Paul van Trigt zei zeer tevreden te zijn over de kwaliteit van de inzendingen in de Jong Talenten categorie. ‘Over alle producten is goed nagedacht en ze zaten technisch goed in elkaar.’

Workshop

Behalve een beker en een oorkonde, wonnen de jonge talenten ook een workshop in Antwerpen bij de Belgische topslager Luc de Laet. Om alvast een beetje in de stemming te komen gaf De Laet gisteren voor de prijsuitreiking al een demonstratie. Hij verwerkte voor het publiek een Belgisch lam.

Gouden Slagersring

De wedstrijd om de Gouden Slagersring is een initiatief van Vleesmagazine in samenwerking met de brancheorganisatie KNS, SVO vakopleiding food en de Broederschap van de Gouden Slagersring en wordt al sinds 1953 uitgereikt. In Vleesmagazine van april  staan de recepten van alle genomineerde deelnemers. Nog geen abonnee van Vleesmagazine? Vraag dan snel een kennismakingsabonnement aan via de website.

Reageer op dit artikel