nieuws

Steeds meer rendement op crowdfundingleningen

Nieuws 48

Uit een analyse van Crowdfundmarkt.nl blijkt dat het gemiddelde aangeboden rendement op crowdfundingleningen in 2016 aanzienlijk is gestegen. Vorig jaar boden ondernemers nog gemiddeld 7,1 procent rendement. Dit jaar kunnen investeerders rekenen op gemiddeld 7,5 procent.

Steeds meer rendement op crowdfundingleningen
De wat zwakkere economische situatie in Nederland heeft pas over één tot anderhalf jaar effect op de lonen. Foto: VLM

Crowdfundingleningen worden in Nederland aangeboden door crowdfundingplatformen waarvan er op dit moment 49 geregistreerd staan bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Rendement

In het gemiddelde aangeboden rendement zijn eventuele investeringskosten van deze crowdfundingplatformen niet verwerkt. Ook moeten investeerders via crowdfunding rekening houden met de mogelijkheid van een faillissement (default) van de ondernemer.

Crowdfundmarkt.nl volgt realtime de markt voor crowdfunding gericht op financieel rendement. In januari 2017 verschijnt het volledige rapport over 2016 van Crowdfundmarkt.nl waarin in detail de Nederlandse markt van crowdfunding in kaart wordt gebracht.

Slagerij

Het afgelopen jaar zijn er meerdere slagerijen gesteund door crowdfunding. Zo brachten 87 investeerders €110.000 bij elkaar in slechts 24 minuten voor Slagerij Groen. Het bedrag dat de slagerij nog nodig had om zijn productieruimte te verbouwen.

Reageer op dit artikel