nieuws

Paardenvleesfraudeur moet 2,6 miljoen terugbetalen

Nieuws 16

Paardenvleesfraudeur Jan F. moet 2,6 miljoen euro terugbetalen aan de Staat. Dat zou de winst zijn die hij maakte door paardenvlees te verkopen als rundvlees, besloot de rechtbank in Breda donderdag.

Paardenvleesfraudeur moet 2,6 miljoen terugbetalen
De economie in Nederland lijkt de komende jaren flink te gaan groeien. Foto: VLM

F. bestelde tussen 2006 en 2009 paardenvlees uit Argentinië. Hij sloeg het op in Breda en veranderde dat administratief in halal geslacht rundvlees. Onder die naam verkocht hij het weer, met name naar Frankrijk.

Jan F. werd in 2013 al veroordeeld door het gerechtshof in Den Bosch tot een boete van 50.000 euro en een voorwaardelijke gevangenisstraf. In het arrest stond destijds dat niet duidelijk werd hoeveel hij precies met de zwendel verdiende. De rechtbank in Breda, waar het alleen nog ging om de ontnemingsvordering, had donderdag een andere mening.

Selten

Vorige week werd bekend dat het OM 1,2 miljoen van vleeshandelaar Willy Selten eist. Dat is volgens de aanklagers het geschatte voordeel dat hij heeft gehad door paardenvlees als rundvlees te verkopen

Reageer op dit artikel