nieuws

Genomineerden Worstmakerij en Traiteur van het jaar bekend

Nieuws 77

De veertien genomineerden van Worstmakerij en Traiteur van het jaar 2017 zijn bekend. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de landelijke jaarbijeenkomst op 16 januari 2017 in Hotel Van der Valk in Vianen.

Genomineerden Worstmakerij en Traiteur van het jaar bekend

Het afgelopen jaar hebben bij alle deelnemers van het Worstmakersgilde verschillende onverwachte keuringen plaatsgevonden. Diverse producten – zowel vleeswaren, worst als ook traiteurspecialiteiten zijn door een vakjury beoordeeld op o.a. geur, smaak en versheid. Bovendien zijn een aantal producten microbiologisch gekeurd. Per gekeurd product worden een aantal punten toebedeeld.

Van alle deelnemers van het Worstmakersgilde wordt uiteindelijk een laatste selectie uit de veertien beste slagerijen (2 beste per regio) bekendgemaakt. Zij strijden om de felbegeerde titel ‘Worstmakerij en traiteur van het jaar’.

Genomineerden

Slagerij Bakkertje uit Volendam
Barten Vleeswaren uit Werkendam
Slagerij Buurman Vleesch & Vis uit Twello
Slagerij Van Es uit Utrecht
Slagerij Hemmen uit Onstwedde
Slagerij Kastelein uit Diepenheim
Slagerij Kempenaar uit Oosterhesselen
Slagerij Lotgering uit Bunnik
Slagerij Van der Meer uit Castricum
Slagerij Mourik uit Krimpen a/d IJssel
Slagerij Van Trigt uit Waardenburg
Van Roessel slagerij-traiteur uit Waalwijk
Slagerij Erik Pinckaers uit Eijsden
Slagerij Jos Pinckaers uit Maastricht

Winnaar 2016

In 2016 werd Slagerij van Es benoemd tot Worstmakerij-Traiteur van het jaar. Marcel en Jos van Es bleken de beste regiokampioen te zijn en zijn daardoor verkozen tot Worstmakerij-Traiteur van het jaar. ‘Ik had er erg op gehoopt’, vertelde een uitgelaten Marcel van Es destijds. ‘Ik denk dat onze continue kwaliteit en eenvoud heeft gezorgd voor de winst.’

Slagerij van Es is Worstmakerij-Traiteur van het jaar 2016. v.l.n.r. Jos van Es, Sjaak van Es, Karel de Leest, Paul van Trigt en Marcel van Es. Foto: Worstmakersgilde

Slagerij van Es is Worstmakerij-Traiteur van het jaar 2016. v.l.n.r. Jos van Es, Sjaak van Es, Karel de Leest, Paul van Trigt en Marcel van Es. Foto: Worstmakersgilde

Reageer op dit artikel