nieuws

OM eist 1,2 miljoen van Selten

Nieuws 36

Het Openbaar Ministerie eist ruim 1,2 miljoen euro van vleeshandelaar Willy Selten. Het is volgens de aanklagers het geschatte voordeel dat hij heeft gehad door paardenvlees als rundvlees te verkopen, meldt het AD.

OM eist 1,2 miljoen van Selten

De vorig jaar tot celstraf veroordeelde vleeshandelaar Willy Selten verkocht enkele jaren geleden op grote schaal paardenvlees als rundvlees. Begin 2013 werd zijn fraude ontdekt door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, waarna zijn onderneming enige tijd later failliet ging.
De rechtszaak over de claim van het OM begint maandag bij de rechtbank in Den Bosch.

Al geboet voor faillissement

De rechtbank bepaalde eerder dit jaar dat Selten ook moet boeten voor het faillissement van zijn vleeshandel. Hij moest hiervoor de curator een miljoen betalen.

Reageer op dit artikel