nieuws

Koningin Máxima op bezoek bij slagerij Van Eijk

Nieuws 68

Koningin Máxima bezoekt vandaag op de Dag van de Ondernemer slagerij Van Eijk, dat meldt de KNS op haar website. Bij slagerij Van Eijk wordt het Jaarbericht 2016 gepresenteerd. Carla van Eijk is één van de ambassadeurs van de Dag van de Ondernemer.

Koningin Máxima op bezoek bij slagerij Van Eijk
ANP

De ‘Dag van de Ondernemer’ is een initiatief van MKB-Nederland. Deze dag is bedoeld om het ondernemerschap te vieren en ondernemers te bedanken voor hun durf en inzet. MKB-Nederland roept vanaf dit jaar elke derde vrijdag van november uit tot Dag van de Ondernemer.

Jaarbericht

In het jaarbericht zijn nieuwe cijfers van het CBS over het midden- en kleinbedrijf opgenomen, het verhaal achter deze cijfers en de ontwikkelingen binnen het MKB. Ook geeft het jaarbericht inzicht in de uitdagingen waar ondernemers voor staan. Het centrale thema is de vraag wat er nodig is om een succesvolle ondernemer te worden en te blijven in een omgeving die snel verandert, vertelt de KNS.

Dag van de Ondernemer

Carla van Eijk is ambassadeur van de Dag van de Ondernemer. Slagerij Van Eijk in Voorschoten heeft de afgelopen jaren getoond mee te gaan met de tijd. Dit uitte zich onder andere in het winnen van drie sterren bij Slager met Ster in 2014 en 2015.

De eerste ‘Dag van de Ondernemer’ vindt vrijdag 18 november plaats met diverse activiteiten door het land, waaraan tal van politici hun medewerking verlenen. MKB-Nederland roept vanaf dit jaar elke derde vrijdag van november uit tot ‘Dag van de Ondernemer’. De dag moet een traditie worden om het ondernemerschap te vieren en ondernemers in het zonnetje te zetten.

Er bestaat in Nederland een dag voor zo ongeveer alles en iedereen, maar een Dag van de Ondernemer bestond vreemd genoeg nog niet. Terwijl ondernemers van ongekende waarde zijn voor ons land. Ze opereren voor eigen rekening en risico, creëren groei, banen en dragen in hoge mate bij aan onze welvaart. ‘Ze verdienen daarvoor ons respect’, zegt voorzitter Michaël van Straalen van MKB-Nederland. ‘Met de Dag van de Ondernemer willen we ondernemers expliciet bedanken voor hun bijdrage, durf en doorzettingsvermogen. Een positieve dag waarop we hen een welgemeende schouderklop geven en onze blijk van waardering uitdragen. Uiteindelijk moet de dag ook een bijdrage leveren aan het imago van het zelfstandig ondernemerschap en toekomstige ondernemers stimuleren de sprong te wagen.’

Reageer op dit artikel