nieuws

Aanmelding Grote Grillworsttest 2017 geopend

Nieuws 42

De KNS organiseert in 2017 voor de derde keer de Grote Grillworsttest. Aanmelden voor de wedstrijd kan vanaf nu via de website van de KNS.

Aanmelding Grote Grillworsttest 2017 geopend
Winnaar van de Grote Grillworsttest in 2016 Keurslagerij Frank van Gils. Foto: KNS

De grillworsten worden tijdens de keuring beoordeeld op inwendig en uitwendig aanzien en kleur, aanzien snijvlak, geur en smaak, samenstelling en consistentie. De jury, bestaat uit culinair journalist van de Telegraaf Felix Wilbrink, een SVO-docent en winnaar van 2016 Keurslager Frank van Gils. Er wordt zowel warm als koud gekeurd.

De keuring vindt plaats op donderdag 12 januari bij de KNS in Rijswijk. De 10 gekwalificeerde finalisten zenden hun product voor 26 januari nog een keer in. Tijdens de finalekeuring leveren slagers ook een allergenendeclaratie in van hun grillworst. Ook wordt een mysterieaankoop gedaan van de finale-grillworsten. De prijsuitreiking van de Grote Grillworsttest vindt op 9 februari plaats. Leden van de KNS kunnen kosteloos meedoen aan de wedstrijd. Inschrijven kan via de website van de KNS.

Winnaar 2016

In 2016 won Keurslagerij Frank van Gils uit Oosterhout de Grote Grillworsttest. Op 16 februari kreeg slager Frank deze prijs uitgereikt van chefkok en juryvoorzitter Pierre Wind in de Glazen Ruimte in Maarssen. ‘Een grillworst moet je verleiden vanuit de toonbank. De grillworst van Keurslager Frank van Gils doet dit in alle opzichten. Een echte eerlijke grillworst. Een perfecte smaakcombinatie, een grillworst zoals die moet zijn’, zei de jury over het winnende product.

Reageer op dit artikel