nieuws

VAS 2016 een groot succes

Nieuws 49

Het was weer ouderwets genieten op 10 en 11 oktober tijdens de 28e editie van de VAS. In het authentieke Foodcenter werden de bezoekers getrakteerd op het gevarieerde aanbod van ruim 90 exposanten, verdeeld over een recordaantal van 1.700 m2.

VAS 2016 een groot succes
VAS 2016

Met als thema ‘Weg met de eenheidsworst’ werd ingespeeld op specialisme, ambacht en duurzaamheid. Op beide dagen werden diverse vakprijzen uitgereikt en trakteerden topchef Julius Jaspers en demoslager Gertjan Kiers de aanwezigen op informatie en inspirerende demonstraties.

Prijswinnaars

Op de VAS werden diverse prijzen uitgereikt, met op maandag de KNS Lekkerste Bal Gehakt waarbij Julius Jaspers de uitreiking verzorgde en op dinsdag de ambachtelijke vakwedstrijden. In totaal werden bij de vakwedstrijden 1.304 producten gekeurd. De diverse winnaars op een rij:

Culinaire Slagerij Wapenaar heeft de Lekkerste Bal Gehakt van 2016 gewonnen. Foto: Wendy Noordzij

Culinaire Slagerij Wapenaar heeft de Lekkerste Bal Gehakt van 2016 gewonnen. Foto: Wendy Noordzij

SVO Leerling Kampioen Worstsoorten 2016 Gijs Meenink – Neede
SVO Leerling Kampioen Traiteur 2016 Robin Owel – Katwijk
VA-kampioen Nico Runderkamp – Volendam
Nederlands jongeren kampioen 2016 Carst-Jan van de Wetering – Meppel
Algemeen Nederlands kampioen 2016 Pepijn Putman – Arnhem
KNS Lekkerste Bal Gehakt Culinaire slagerij Wapenaar – Vlaardingen

Geslaagde dagen

Beide dagen trokken veel bezoekers. De VAS vond voor de tweede keer plaats in het Foodcenter in Amsterdam. Een bijzondere locatie waarin een echte marktsfeer heerst. Op het beursterrein viel veel te proeven en lieten de bezoekers zich inspireren. De demonstraties op het gebied van varken, rund en traiteur van Julius Jaspers en Gertjan Kiers trokken ook veel bekijks. Bekijk hier de fotoreportages van de eerste en tweede dag.

VAS 2019

De 29e editie van de VAS vindt plaats in 2019.

Reageer op dit artikel