nieuws

Troostwijk veilt apparatuur van Sanders Vleeswaren

Nieuws 359

De bedrijfsactiviteiten van Sanders Vleeswaren in Weert, onder andere bekend van zijn ‘Royal Sanderson’ rookvlees en carpaccio, zijn vorig jaar overgenomen. Een groot deel van het machinepark wordt nu apart via een veiling aangeboden De online veiling is maandag 31 oktober gestart en sluit op 22 november. De kijkdag vindt plaats op 21 november van 09:00 – 12:00 uur.

Troostwijk veilt apparatuur van Sanders Vleeswaren
Troostwijk Auctions

De complete snij- en verpakkingslijn voor carpaccio vormt een van de topstukken van de veiling. Maar ook de form cook en blokjessnijmachine zijn interessante objecten. Veilingmeester Andrej Pieterson vertelt: ‘De veiling biedt prima onderhouden apparatuur, waarmee je zo weer aan de slag kunt. Mede dat maakt het voor mij tot een parel van een veiling. Ik ben ervan overtuigd dat het machinepark voor iedere ondernemer nog jarenlang zal bijdragen aan het op de markt brengen van prachtige producten.’

Sanders Vleeswaren

Sinds 1979 bereidde Sanders Vleeswaren, onder andere onder de naam ‘Royal Sanderson’, producten als carpaccio, runderspekblokjes en rookvlees. Een fabriek met de meest moderne apparatuur voor het roken, snijden en verpakken van vleesproducten lag daar aan ten grondslag. Katja van den Hoof, directeur van Sanders Vleeswaren, vertelt: ‘Anderhalf jaar geleden heeft Sanders Vleeswaren haar basisactiviteit, de productie van runderrookvlees, verkocht. Ik heb daarna alle overige activiteiten even stilgelegd om te kijken wat ik nu echt wilde. Een unieke kans. Mijn hart gaat uit naar eerlijke en goede voeding. Ik ga me dan ook toeleggen op het ontwikkelen van receptuur voor eerlijke voeding. Dat betekent dat ik daaromheen een netwerk van producenten op ga bouwen en niet meer zelf zal produceren. Vandaar deze online veiling bij Troostwijk.’

Over de veiling

De online veiling begint op 31 oktober en sluit op 22 november 2016
De bezichtiging van de veiling-items is op 21 november aanstaande van 9.00 tot 12.00 uur
Locatie: Risseweg 24 – 6004 RM Weert

De specifieke veiling en alle daarbij behorende details zijn hier te vinden.

Reageer op dit artikel