nieuws

Slagersvakvrouw benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Nieuws 41

Antonette van der Velden is woensdag 19 oktober benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Van der Velden kreeg de onderscheiding voor haar grote inzet voor het slagersvak, meldt de KNS op haar website.

Slagersvakvrouw benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau
Antonette van der Velden. Foto: KNS

Loco-burgemeester Geerdes van de gemeente Houten speldde Van der Velden de versierselen op tijdens een bijeenkomst van de International Young Butchers’ Competition. Een toepasselijke gelegenheid want de gedecoreerde zet zich met hart en ziel in om de liefde voor het slagersvak over te dragen op de volgende generatie. Ze inspireert de jeugd en begeleidde jarenlang de Nederlandse kampioensteams.

Slagersvrouw

Maar niet alleen de nieuwe generatie kon rekenen op support van Antonette van der Velden. Ze was zich bewust van de rol van de slagersvrouw in het gezin van een ondernemer. Door deel te nemen in een werkgroep voor ambachtelijke slagersvrouwen belicht ze ook deze kant van het slagersvak. Ze is dit blijven doen nadat haar man en zij hun eigen slagersbedrijf beëindigden.

Door vernieuwingen en innovatieve activiteiten op het gebied van het slagersvak maar ook buffetten is Van der Velden internationaal gekend in de branche. Gezien haar belangrijke rol in de internationale slagersbranche heeft het Zijne Koninklijke Hoogheid behaagd mevrouw Van der Velden te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

 

Reageer op dit artikel